Golden Triangle

Golden Triangle

Vid den thailändska gränsen finns en utkiksplats där man har en fantastisk utsikt över det område där Thailand, Laos och Burma möts. Här finns även ett flertal tempel och en stor Buddhastaty samt en hel del små gatustånd som säljer souvenirer. Golden Triangle är en perfekt utgångspunkt för att ta sig vidare till andra länder i Sydostasien.

En timmes bilresa norr om Chiang Rai ligger Golden Triangle, en plats där Thailand, Laos och Burma möts. Förutom utkiksplatsen med den fantastiska vyn över det vackra landskapet, finns även en Buddhastaty belägen på ett vackert skepp. Det finns även ett flertal tempel i området och det går också att göra ett kort besök i Loas, helt utan visum. Golden Triangle passar perfekt som utgångspunkt för att besöka länder i Sydostasien med tanke på närheten till både Laos, Burma och Kina.

Golden Triangle är även ett välkänt område för sina stora opiumodlingar som bland annat används för att göra heroin. I samband med detta har det startats flera projekt för att utbilda folk om farorna med drogerna. Några av de mest välkända är The Hall Of Opium och House Of Opium som båda ligger i närheten av Golden Triangle.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.2/5 Röster: 5

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2020