Kalapela

Kalapela

Mitt inne i Gamla stan i Chiang Mai, i närheten av det kända templet Wat Chedi Luang, ligger populära Kalapela. Hit kommer många för att få en stunds avkoppling i en lugn miljö, och för att avnjuta det som sägs vara det bästa teet i södra Asien. Här finns också desserter och smörgåsar på menyn, och på kvällen omvandlas Kalapela till en vinbar där man erbjuder viner från bland annat Frankrike.

Kalapela är både ett mindre hotell, en butik och café och bar under samma tak, men stället är dock mest känt för sitt stora utbud av högklassiga teer från en stor del av världen. Här kan man välja på runt 80 olika tesorter, från bland annat Kina, Hong Kong och Singapore. Teet serveras i vackra kannor, och till teet kan man välja mellan flera olika kakor och desserter, bland annat macaroons, crème brûlée och croissants. På menyn finns också smörgåsar och sallader, samt ett stort utbud av andra drycker såsom olika kaffesorter och viner. Till vinet finns också en ostbricka att beställa.

Man kan välja mellan att sitta inne på caféet eller utanför i en mindre trädgård. Trädgården är mycket lummig och inredd med enkla möbler i form av stubbar som sittplatser. Inredningen på Kalapela är noggrant utvald för att skapa en lugn och harmonisk miljö, med influenser från den japansk zen-stilen. Inne i caféet finns en samling av antikviteter och tavlor från resor över hela världen, de flesta från den österländska delen.

Personalen är tillmötesgående och mycket kunnig kring sortimentet, och hjälper gärna till om man är osäker på vilken tesort eller vilket vin som man ska välja. Kalapela är ett mycket populärt ställe, som är känt för sin höga klass när det gäller dryck och tilltugg men också för att vara en skön oas mitt inne bland Chiang Mais hektiska gator.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
4/5 Röster: 1
© Destinationthailand.nu 2012-2021