Long Neck Karen Village

Long Neck Karen Village

Enkla hus gjorda av bambu med halmtak, kvinnor med tunga guldringar runt halsarna och små butiker med sjalar, smycken och andra hantverk. Long Neck Karen Village har blivit en populär turistattraktion runt om i norra Thailand och många åker från byarna med blandade känslor.

Long Neck Karen-folket kommer ursprungligen från Burma och flydde över gränsen till Thailand på grund av oroligheterna i Burma. Nuförtiden finns det ett flertal byar runt om i norra Thailand som är öppna för turister och ett besök till någon av byarna brukar sällan lämna någon oberörd.

Byarna är oftast små och består av enkla hus gjorda av bambuträd med halmtak. Runt omkring i byn sitter arbetande kvinnor och väver sjalar, gör smycken och andra hantverk. De färdiga hantverken säljs sedan i små stånd runt om i byn. Männen håller sig oftast i bakgrunden och har andra arbetsuppgifter, anledningen är att majoriteten av turisterna som besöker Long Neck Karen-byarna är intresserade av att se kvinnorna och deras karaktäristiska guldringar runt halsarna. Inom Long Neck Karen-folket anses det vackert att ha många guldringar och de flesta flickorna börjar redan med ringarna redan vid fem års ålder.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
2.7/5 Röster: 3

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2020