Lördagsmarknad i Chiang Rai

Lördagsmarknad i Chiang Rai

Efter att ha blivit tipsade på hotellet om att det skulle vara en kvällsmarknad vid Walking Street på lördagar som var lite extra speciell så hade vi tagit oss ner till gatan för att utforska det som skulle vara en av huvudattraktionerna i Chiang Rai.

Väl nere vid marknaden insåg vi att det såldes allt mellan himmel och jord, precis som på många andra marknader. Visst fanns det lokala specialister framför allt i matväg men det som gjorde att marknaden stack ut mest jämfört med andra marknader vi varit på i Thailand var den stora grusplanen som låg i anslutning till Walkning Street. Grusplanen var omgiven av matstånd som sålde spännande lokala delikatesser och det var bara att köpa på sig det som såg gott ut och slå sig ner vid något av de borden som stod utplacerade på den stora grusplanen.

När vi väl satt oss tillrätta med vår nyinköpta mat såg vi att det fanns en stor scen i ena änden av grusplanen där det spelades thailändsk folkmusik och framför scenen dansade stadens invånare och plötsligt insåg vi att den här marknaden främst var till för thailändarna själva och inte för oss turister. Faktum var att när vi tittade oss omkring var vi nästan de enda farangerna, resten var thailändare.

Efter att ha ätit upp vår mat och suttit och tittat en stund på den dansande folkmassan beslutade vi oss för att utforska marknaden innan vi begav oss tillbaka till hotellet.

Efter att ha trängst en stund i de trånga gångarna mellan marknadsstånden såg vi en upplyst byggnad längst ner på en sidogata till marknaden. Vi kände oss ganska klara med marknaden så vi beslutade oss för att utforska vad det var för något. Det tog inte mer än ett par minuter så var vi framme vid ett upplyst klocktorn i guld som var placerat mitt i gatan och skapade en liten rondell.

Efter att vi stått där ett par minuter bytte tornet plötsligt färg och i samband med det började det spelas musik från klocktornet. Tornet fortsatte att skifta färger samtidigt som det reste sig en blomma inuti klocktornet och slog ut i full blom.

Inom några minuter var allt över och kvar stod vi och undrade vad som hade hänt. Efter att ha hämtat oss beslutade vi oss för att gå tillbaka mot hotellet.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021