Lrdagsmarknad p Walking Street - Chiang Rai

Lördagsmarknad på Walking Street - Chiang Rai

Handgjorda kläder, lokala maträtter och folkdans . På lördagarna förvandlas Walking Street i centrala Chiang Rai till en myllrande nattmarknad med en spännande food court, livemusik och folkdans. Hit kommer främst thailändarna själva och som turist får man en unik inblick vardagen i Chiang Rai.

Varje lördagseftermiddag ställs det ut bord längst Walking Street i Chiang Rai, trafiken stängs av och senare när solen börjar gå ner kommer invånarna i staden ner för att shoppa, äta god mat och lyssna på musik. Precis som många andra nattmarknader runt om i Thailand kan man hitta allt mellan himmel och jord på lördagsmarknaden på Walking Street, samtidigt finns det ett stort utbud av lokala hantverk, som passar prefekt som souvenir hem till Sverige.

Det som gör marknaden vid Walking Street unik är den stora food courten som är centralt belägen i marknaden, en scen med en stor grusplan som fylls med bord och stolar och kantas av små gatukök som säljer lokala delikatesser. Här kan man sitta och insupa atmosfären och se på när folkmassan dansar framme vid scenen. Det gäller dock att vara ute i god tid eller ha lite tur om man vill få sittplats, borden går åt fort och det är inte helt ovanligt att man får äta sin mat stående.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3/5 Röster: 4

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2020