Yoga och elefanter i Chiang Mai

Yoga och elefanter i Chiang Mai

Jag hade redan varit i Thailand och rest runt på många av öarna men jag saknade landet, deras härliga kultur, underbart vänliga människor, shoppingen och maten förstås. Men samtidigt ville jag inte göra samma typ av resa i samma land två gånger så jag började fundera på vad jag kunde hitta på den här gången. Förra gången jag var i Thailand reste vi aldrig till de norra delarna, som jag hört enbart positivt om, så mitt fokus var på att hitta något intressant där. Efter lite sökande på Google så hittade jag en del information om yoga-kurser och även om detta inte är något som jag sysslar med normalt sett i mitt vardagsliv så lockade tanken mig. Så jag sökte lite mer och berättade sedan om idéen för två av mina bästa tjejkompisar. De blev genast förtjusta över tanken så tillsammans började vi titta ut en resplan. Målet blev Chiang Mai.

Vi valde ett tolvdagars-program på Bansabai Village för att få ut så mycket som möjligt. Det finns säkert bättre ställen i staden som erbjuder yoga-klasser, då utbudet är stort, men vi kunde inte ha varit mer nöjda. Bansabai är underbart vackert och ägarna är supermysiga. De var alltid disponibla och när vi bad om att få byta rum vid ankomsten så gjorde de det utan några som helst problem. Det var inget fel på det första rummet som vi blev tilldelade men eftersom vi var tre personer så tyckte vi att det blev lite för trångt.

Yoga-programmet var bra utformat med yoga varenda morgon och en rad olika typer av ångbad, bastu och behandlingar. Självklart erbjöds även den typiska thai-massagen. Maten var också tillagad för välbefinnande och var nyttig och god. Även om vi hade tid mellan alla aktiviteter, så åt vi inte där varenda dag, då vi ville se mer av staden och framför allt alla de tempel som finns där. Vi såg mycket reklam för elefantsafari och eftersom ingen av oss tidigare hade provat på det så tänkte vi att vi kunde ta en natt till på ett annat hotell och sedan göra det dagen efter att vårat yoga-retreat var över.

Elefantsafarit var trevligt, men jag kan aldrig njuta till hundra procent när jag ser dessa djur leva sådana liv. Jag känner samma delade känsla för djur som lever på zoo. Å ena sidan tycker jag att det är fantastiskt att få komma så nära dem, men å andra sidan får det mig att må lite dåligt över att se dem leva i denna fångenskap. Hur som helst, vi var nöjda med resan och efter det bar det tillbaka till Bangkok för en övernattning och sen hem till kalla Sverige där jobb och vardagsliv väntade på oss igen. Detta var en annorlunda Thailandsresa än vad jag tror att de flesta svenskar gör, men jag kan definitivt rekommendera den. Man kommer hem ny och fräsch och iallafall jag och mina vänner fick prova på någonting nytt som vi heller inte gör till vardags.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021