Reseguide till Hua Hin

Läs om Hua Hins aktiviteter, sevärdheter och hotell

Hua Hin - Hotell Och Reseguide

Hua Hin är sedan många år tillbaka känt för att erbjuda golf i världsklass, och staden är ett av de mest populära ställena i Thailand att besöka om man är intresserad av att spela golf. Dock har staden mycket mer än så att erbjuda, såsom långa, breda stränder och en mysig stadskärna med många trevliga restauranger. Om du har tur kanske du får chansen att se en skymt av den thailändska kungafamiljen under ditt besök, då det är här som de har sitt sommarpalats.

Kuststaden Hua Hin har en lång historia som turistort för den lokala thailändska befolkningen, och även kungafamiljen tycker om att spendera sin semester här. För de som vill flytta till värmen efter pensionen är Hua Hin ett mycket populärt val, då levnadskostnaderna är låga och man har goda möjligheter till boende nära stranden. Stadens lugna och välkomnande atmosfär gör också att många trivs och känner sig hemma här. De långa stränderna lockar också många turister, och det tillsammans med aktiviteter såsom ponnyridning på stranden gör att Hua Hin passar bra för bland annat barnfamiljer.

Golf i världsklass och lugna dagar på en av Thailands längsta stränder

Om man hör någon som ska åka till Thailand för att spela golf, så är det ofta till Hua Hin som man ska. Hua Hin är världskänt för sina högklassiga golfanläggningar med vackra lägen, och priserna ligger lågt. Här kan du svinga bollen med utsikt över stränderna och de gröna bergen, och det finns många kurser att ta som håller hög standard. Det finns också många resorter där man kan kombinera golf med skön semester och god mat i lyxig miljö.

Förutom golfen är Hua Hin känt för sina långa och breda stränder, där det finns plats för både sol och bad, olika vattenaktiviteter och hästridning. Kitesurfning är en populär aktivitet här, då vinden tillsammans med det varma och grunda vattnet ger mycket goda förutsättningar för just den vattensporten. Den breda stranden följer längst med hela den långa kuststräckan nedanför staden, vilket gör att närheten till havet finns nästan oavsett vart man väljer att bo i Hua Hin. Tack vare de många kilometerna sandstrand finns det en plats för alla, oavsett vad man söker. Här kan man välja att lägga handduken bara några minuters gångväg till stadens shopping och restauranger, eller lite längre söderut där man har palmer och gröna höjder som bakgrund till det blå havet. Ett populärt alternativ är att bo på en lyxig resort med privat strand. Det finns många boendemöjligheter i Hua Hin, och inne i centrala Hua Hin finns till exempel även flera billiga guest house. Man har därför stor chans att hitta just det boende som man söker, dock kan man behöva vara ute i god tid under högsäsong eller under nationella högtidsdagar.

Shopping, restauranger och nattliv

I närheten av stranden och stadens långa pir ligger flera trevliga gator med många restauranger i varierande prisklasser. Man kan dock hitta flera shoppingmöjligheter och restauranger även en bra bit utanför de mest centrala delarna, där det bland annat finns större köpcentrum med bio och många butiker och caféer. Hua Hin har flera marknader, både på dagtid och under kvällar och helger. En av de populäraste marknaderna är stadens nattmarknad, som besöks av både lokalbefolkningen och turister. Här kan man köpa bland annat kläder, souvenirer och förstås mat i många olika former.

Hua Hins nattliv är centrerat till i huvudsak två gator i de centrala delarna av staden, där man kan hitta flertalet barer och några nattklubbar med dansgolv, blinkande lampor och hög musik. På grund av Hua Hins symbol som en kunglig stad försöker myndigheterna förhindra att nattlivet blir lika utbrett som i andra turistställen såsom Pattaya och Phuket.

Sevärdheter i och omkring Hua Hin

Hua Hin har flera tempel, och ett av huvudtempel ligger centralt i staden och är hem för många munkar. Det finns också ett tempel uppe på kullen Khao Takiab, där man också kan få träffa på flera nyfikna och orädda apor. Ungefär en mil utanför Hua Hin ligger templet Huay Mongkol, där man kan se en stor staty av en berömd buddistisk munk. Platsen är en populär destination för thailändska pilgrimer.

Hua Hin - ett populärt stopp längst med järnvägen

Även om Hua Hin är ett resmål i sig och en del väljer att spendera hela eller en större del av sin semester här, fungerar staden också många gånger som ett trevligt stopp på en kortare eller längre resa genom landet. Den södra järnvägsbanan som går från Bangkok ända till Malaysia går rakt genom Hua Hin, och staden kan passa bra som ett ställe att övernatta några dagar på under resan. Hua Hin är känt för att ha den vackraste järnvägsstationen i Thailand, med ett hus i form av ett tempel som tidigare fungerade som en välkomnande väntsal åt den besökande kungafamiljen.

Aktiviteter och sevärdheter i Hua Hin

Läs om aktiviteter och sevärdheter i Hua Hin

Populära hotell i Hua Hin

Läs och boka hotell i Hua Hin

Reseberättelser om Hua Hin

© Destinationthailand.nu 2012-2021