Golf i Hua Hin

Golf i Hua Hin

Black Mountain Golf Club

10 kilometer väst om Hua Hin ligger Black Mountain Golf Club, en golfbana som enligt många är en av de bästa i Thailand. Trots att banan är relativt nyöppnad (2007) så har den hunnit få ett flertal utmärkelser och 2012 blev Black Mountain Golf Club som första golfbanan i Thailand listad som en av de 100 bästa golfbanorna utanför USA av Golf Digest.

Bergen och de naturliga vattendragen som löper längst med golfbanan ger Black Mountain Golf Club en unik miljö och är uppskattad av golfare världen över. Trots att golfbanan håller en hög nivå är den anpassad för att passa golfare oavsett handikapp.

Black Mountain Golf Club har även en tillhörande resort med Pool Villas från 3750 Baht per natt.

Banyan Golf Club

10 kilometer sydväst om centrala Hua Hin ligger Banyan Golf Club och är precis som Black Mountain Golf Club en relativt nyöppnad golfbana (2008). Redan året efter invigningen röstades golfbanan fram till bästa nya golfbanan av läsarna av Asian Golf Monthly. Golfbanan är designad och byggd av Thailands ledande golfbanearkitekt Pirapon Namatra.

Golfbanan är designad för att passa de flesta golfare oavsett handikapp. Varje hål har sex olika utslagsplatser som kan göras mer eller mindre utmanade beroende på golfspelarens nivå. Klubbhuset och de tillhörande fastigheterna är designat i modern thailändsk stil. Banyan Golf Club har även en tillhörande resort med lyxiga Pool Villas från 3800 Baht.

Majestic Creek Country Club

En timmes bilfärd sydväst om Hua Hin, inte så långt ifrån Wat Huai Mongkol ligger Majestic Creek Country Club. Golfbanan öppnade 1995 och är designad av Dr Sukitti Klangvisai som var en av de ledande golfbanearkitekt vid den tidpunkten.

Golfbanan är formad likt en åtta med kuperad terräng och det gäller därför att planera sina slag ordentligt för att inte hamna bland träden som kastar många fairways. Banan håller en hög klass och även den mest erfarne golfaren kan finna den utmanande.

Majestic Creek Country Club har även en tillhörande resort som erbjuder rum i anslutning till anläggningen. Priserna börjar från 1200 Baht.

Milford Golf Club

Ca tjugo minuters bilfärd söder om Hua Hin ligger Milford Golf Club som med sitt läge vid havet erbjuder en unik spelupplevelse. Banan öppnades 1992 och designades av Robert McFarland. Banans naturliga terräng gör att banan är svårspelad och det gäller att planera sina slag väl.

Palm Hills Golf Club and Residence

Palm Hills Golf Club and Residence ligger mellan Hua Hin och Cha Am, i närheten av flygplatsen. Golfbanan var den första med internationell standard i området och öppnade 1992. Året efter var Palm Hills Golf Club värd i Thailand World Pro Am tournament. Golfbanan är långsmal och går från öst till väst med en sjö i varsin ände.

Banorna kantas av hundratals palmer, buskar och frangipani-träd. Palm Hills Golf Club and Residence anses var en av de lättare goldbanorna I området och passar utmärkt för nya golfare.

The Imperial Lake View Resort and Golf Club

Ca en halvtimmes bilfärd nordväst om Hua Hin ligger The Imperial Lake View Resort and Golf Club som är Hua Hins första 36-håls bana. Trots att golfbanan är något äldre så den välbevarad och håller en hög standard. Golfbanan har ett flertal långsmala partier kantade av träd, sandbunkrar och vatten som sätter press på sina besökare. Precis som många andra golfbanor går det att anpassa spelet efter golfarens handikapp vilket gör att The Imperial Lake View Resort and Golf Club passar dem flesta golfare.

The Imperial Lake View Resort and Golf Club har även ett tillhörande hotell med 75 rum för den som vill stanna en längre tid. Priserna på rummen varierar men börjar på 1274 Baht per natt.

Springfield Royal Country Club

I närheten av The Imperial Lake View Resort and Golf Club ligger Springfield Royal Country Club en 27-hålsbana designad av Jack Nicklaus. Golfbanan är designad för att klara av de högra kraven som ställs på golfbanor för internationella turneringar. Varje hål har minst fem tees vilket gör att banan passar alt från nybörjare till proffs. Med strategiska sandbunkrar och vattenhinder kring banan krävs det en hel del precision i slagen snarare än att kunna slå långt.

2005 utökade Springfield Royal Country Club med 9 hål designade av Lee Schmidt och Brain Curley som är välkända golfbanearkitekter.

Springfield Royal Country Club har även en tillhörande resort, Springfiled Village Golf And Spa, hotellet har 97 rum med priser från 4900 Baht.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
4/5 Röster: 1

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021