Wat Huay Mongkol

Wat Huay Mongkol

En bit utanför Hua Hin ligger templet Huay Mongkol, där man kan se en stor staty av den kända thailändska munken Luang Phor Thuad. Området är mycket populärt bland lokalbefolkningen och även bland turister, som också åker hit för att njuta av den trevliga omgivningen med bland annat vattenfall och vackra trädgårdar.

Ungefär 15 km väst om Hua Hin ligger templet Huay Mongkol, känt för att vara plats för världens största staty av munken Luang Phor Thuad, som levde i södra Thailand för ungefär 400 år sedan. Luang Phor Thuad är en av Thailands mest välkända munkar, och han är känd för bland annat sin påstådda förmåga att göra mirakel. Det sägs att han vid flera tillfällen omvandlade saltvatten till drickbart vatten, och därmed räddade livet på många människor som annars hade törstat ihjäl.

Statyn av munken är omkring 12 meter hög och 10 meter bred, och den visar munken sittande i en meditativ ställning med korsade ben och händerna i knät, med en lugn blick riktad ut över omgivningen. Framför statyn finns breda trappor, där man kan gå upp för att få en vacker utsikt över området.

Vid sidorna om statyn finns två stora elefanter i trä, som sägs ge tur åt den som går under dem. I närheten av statyn finns också ett mindre tempel och små butiker där man bland annat kan köpa amuletter med munkens avbild. Dessa amuletter sägs ge skydd åt den som bär den.

Området där templet och statyn finns lockar många besökare, och är en uppskattad plats för den som vill komma ifrån storstaden en stund och njuta av naturen och lugnet. Här finns bland annat vattenfall, en sjö och små paviljonger i stora trädgårdar, där man kan ta skydd från solen en stund. Wat Huay Mongkol ligger en bra bit från Hua Hins trafik och puls, och för att komma till templet åker man igenom den thailändska landsbygden med bland annat fält med ananasplantor och solrosor.

Då templet ligger ganska avsides kan det vara bra att boka resan tillbaka i förväg, för det kan vara svårt att hitta en taxi som kan köra tillbaka från platsen då många redan är bokade. Om man har möjlighet att besöka templet under en vardag är det att rekommendera, då det kan vara ganska trångt under helgerna då många thailändare kommer och besöker platsen.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3/5 Röster: 4

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021