Wat Khao Takiab

Wat Khao Takiab

Beläget högt upp på berget Chopsticks Hill ligger templet Khao Takiab, som förutom den vackra utsikten också är känt för sina många apor. Templet går att nå både via taxi eller till fots, och på vägen upp till templet finns flera platser där man kan stanna för att se en storslagen utsikt ut över Hua Hin, stränderna och havet.

Söder om Hua Hin, omkring 7 km från Hua Hins centrum, ligger området Khao Takiab och dess kända berg Chopsticks Hill. Berget är nog mest känt för sina många apor, som orädda går runt mitt bland besökarna, och det är också dessa apor som gjort att berget även kallas ”apberget”. Här ligger templet Khao Takiab, som av samma anledning ibland också går under namnet ”aptemplet”, och som är beläget högt upp på berget. För att komma upp till själva templet får man gå uppför ett större antal branta trappsteg, och uppe vid templet väntar en vacker utsikt över berget och ut över Hua Hin och havet. Nedanför trapporna ligger ett mindre område med små butiker som säljer bland annat souvenirer, snacks och dryck.

Om man är i Hua Hin kan man ta en taxi, tuk-tuk eller en songthaew för att ta sig till templet, och man kan då ta sig direkt upp till templets fot. Om man hellre vill ta sig dit till fots kan man utgå från stranden vid bergets fot mot Hua Hin, där man möts av en hög och gyllene Buddhastaty som står vänd mot havet. Där följer en väg uppför berget, som i början omges av flera små butiker där man till exempel kan köpa med sig vatten om man inte har det. Sedan följer en brant trappa, och efter ytterligare en promenad är man framme vid tempelområdet. Aporna finns längst med större delen av vägen, men är flest i området med butiker då de ofta är ute efter mat.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
4/5 Röster: 5

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021