En tur till Khao Lak

En tur till Khao Lak

Vi har bestämt oss för att ta en taxi med guide som ska köra till Khao Lak från Kata Noi. Vi gör upp om priset i förväg.

Vi kör norrut på Phuket och kör mot mer landsbygd. Nu börjar även landskapet att ändras till att bli mer djungel. Vi lämnar Phuket bakom oss och kör över på fastlandet och stannar vid en utsiktsplats där vi ser hela kustremsan framför oss. Fantastisk utsikt. Här har man mycket lägligt lagt ett litet skjul där man kan köpa något att dricka. För varmt är det hela tiden.

Väl framme i Khao Lak blir jag förvånad över hur liten byn är. En huvudgata med ett litet antal butiker och ett par tre restauranger. En av restaurangerna ägs av en dansk kvinna. Hon har varit här i många år och har, som hon själv säger, mirakulöst överlevt tsunamin.

Vi ger oss av ner mot vattnet och upptäcker massor med hotell som ligger eller har legat längs hela strandremsan. Hotellen har verksamhet igen och det finns gäster på dem alla.

Vi har beslutat oss för att ta in på ett hotell som ligger i början av byn. Vi kör ner mot vattnet och kommer in i en värld av växter och fåglar och säkert en hel del andra djur också som vi inte ser. Vi ser havet genom den grönskande vägg som tornar upp sig framför oss. Hela hotellet är uppbyggt så att man går på broar mellan rummen, restaurangen, receptionen och poolområdet. Och rummen är som små hus man har byggt intill varandra som radhus hos oss.

Inne i vårt rum är det öppet ända upp i spetsen på taket, där en stor fläkt sakta svänger runt. Bakom en enorm säng hänger två tavlor i guld och orange som utstrålar lugn och ro. På sängen ligger rosenblad utströdda.

Badrummet är fantastiskt fint, ett ovalt badkar står mitt på golvet på en bädd av vackra stenar. Handdukar som är vikta som blommor och fåglar. Hela atmosfären är lugn och ro, blandad med ett stänk av lyx. Ett dopp i poolen som har formen av en åtta får bli början på en upplevelse som vi väntat länge på.

Kväll i Khao Lak, inte mycket att göra men vi tar oss till restaurangen som ägs av den danska kvinnan och får ett thailändskt smörgåsbord av många små härliga rätter som hon tycker vi ska smaka när vi är i Thailand.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021