Khao Lak-Lam Ru National Park

Khao Lak-Lam Ru National Park

En kort bilfärd sydväst om Nang Thong Beach intill Route 4 ligger Khao Lak–Lam Ru National Parks högkvarter som också är utgångspunkten för olika trekkningstigar i nationalparken. Här får man uppleva Thailands vackra natur på nära håll samtidigt som man får ett trevligt avbrott från solsemestern i Khao Lak.

Khao Lak–Lam Ru National Park är 125 km2 och sträcker sig från kusten vid parkens högkvarter ca 30 mil inåt i landet, men denna text handlar om området vid nationalparkens högkvarter som är en populär utflykt från stränderna i Khao Lak.

Inträdet till nationalparken kostar 200 Baht per person och betalas vid ingången till parken då får man även en karta med de olika stigarna och sevärdheterna utmärka. Stigarna i nationalparken är branta på sina ställen och det rekommenderas att ha med sig ordentliga skor. Förutom den vackra växtligheten och det rika djurlivet finns några populära sevärdheter, ett par utkiksplatser samt en vacker strand som heter Small Sandy Beach. Vid stranden finns toaletter samt en liten kiosk som säljer snacks och dricka. Det tar ca tjugo trettio minuter att nå stranden från ingången till nationalparken. På vägen tillbaka finns en kortare men lite brantare stig som tar dig tillbaka till landsvägen på ca 10 minuter.

Ta sig till Khao Lak–Lam Ru National Park

Det lättaste sättet att ta sig till Khao Lak–Lam Ru National Park är att boka en taxi från sitt hotell eller hyra en skoter och ta sig dit på egen hand. Ett tips är att ta sig till nationalparken på morgonen för att få uppleva den vackra naturen i lugn och ro innan fler turister kommer till parken.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.8/5 Röster: 4

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021