Reseguide till Koh Chang

Läs om Koh Changs stränder, öar och hotell

Aktiviteter och utflykter på Koh Chang

Koh Chang – Hotell Och Reseguide

Regnskogsklädda berg, vackra stränder med klarblått vatten och en mysig skärgård har gjort Koh Chang till ett av Thailands populäraste resemål. Som trots alla turister fått behålla en trevlig och avslappnad atmosfär. Förutom att prova elefant trekking i djungeln, få en guidad cykeltur eller besöka en av fiskebyarna på ön kan man göra en utflykt till någon av de öar som ligger runt om Koh Chang.

Närheten till flygplatsen i Trat kombinerat med en spännande skärgård och vacker natur göra att fler och fler turister väljer att besöka Koh Chang på sin semester i Thailand. Trots öns storlek är det lätt att ta sig mellan olika platser och mellan de populäraste stränderna går det songthaew i skyttetrafik, man får dock hålla i sig hård i songthaewen för att inte ramla ur när man åker upp och ner längst de slingrande vägarna på ön. Närheten till Koh Mak och Koh Kood gör att många kombinerar Koh Chang med ett kortare besök på någon av dessa öar.

Stränderna på Koh Chang

Majoriteten av stränderna på Koh Chang ligger på öns västkust och sträcker sig ända från de norra delarna ner till Bang Bao Pier i söder. Trots tillströmningen av turister de senaste åren har stränderna fått behålla en lugn och avslappnad atmosfär och man behöver sällan trängas på stränderna för att få plats. Dessutom är det ovanligt med vattenaktiviteter vid stränderna på Koh Chang vilket är en stor bidragande faktor till den mysiga atmosfären.

Precis innan mörkret faller bjuder stränderna på Koh Changs västkust på fantastiska solnedgångar och när mörkret väl har lagt sig förvandlas stränderna, Bord och stolar ställs fram och ur högtalarna vid restaurangerna spelas musik. Det tillsammans med den skarpa kontrasten mellan mörkret och ljusen från lyktorna vid restaurangerna ger stränderna en fantastisk atmosfär.

Nattlivet på Koh Chang

Trots att Koh Chang är mest känt för sin lugna och avslappnade atmosfär finns det fortfarande ett brett utbud av barer och restauranger på ön. De flesta är belägna kring White Sand Beach och Lonely Beach och erbjuder spektakulära eldshower, livemusik eller DJs som spelar musik hela natten lång.

Shopping på Koh Chang

Butikerna på Koh Chang är små men många och här kan man gå i lugn och ro och leta efter ett par nya bad shorts eller en lokaltillverkad souvenir att ta med tillbaka till Sverige. När man väl hittat något man vill köpa åker den välkända miniräknaren fram och prutningen är igång. Man hittar även ett flertal Zeven Eleven och det finns även en Tesco Lotus-butik på ön. Dem stora shoppingcentren lyser med sin frånvaro vilket bidrar till den lugna atmosfären som genomsyrar ön.

Aktiviteter på Koh Chang

Koh Changs varierande natur gör att det finns en mängd olika aktiviteter på och runt omkring ön. Allt från utflykter vid dem tätbevuxna bergen i centrala Koh Chang för att besöka elefanter eller vackra vattenfall, till en båttur i den vackra skärgården med kristallklart vatten och spännande koraller. Vill man se hur lokalbefolkningen lever på Koh Chang kan man besöka en av de många fiskebyarna som finns på ön. Eller varför inte boka in sig på en guidad cykeltur för att fördjupa sig i Koh Changs historia?

Boende på Koh Chang

På Koh Chang finns ett brett utbud av boende med allt från enkla bungalowers till lyxiga resorter. Med tanke på öns storlek rekommenderas det att vara noga med vart hotellet ligger så att man slipper spendera sin semester i en taxi.

Koh Changs stränder erbjuder alla något unikt för sina besökare och det rekommenderas att läsa på om stränderna för att försäkra sig om att man hamnar på den stranden som möter dem krav man har för en lyckad semester på ön. För den som kommer till Koh Chang för att stanna en längre period finns ett brett utbud av boendetyper. Allt från enkla rum till lyxiga hus.