Five Islands tour utanför Koh Changs kust

Five Islands tour utanför Koh Changs kust

Vi skulle bli upphämtade vid 08:00, men vi har sedan tidigare lärt oss att punktlighet inte är så viktigt i Thailand. Ca femton minuter efter utsatt tidpunkt svängde en bil in mot platsen vi stod i hög fart och föraren klev ur och frågade om vi skulle åka på en five Islands tour, vi svarade att så var fallet och han bad om att få se kvittot på att vi betalat för turen och sen visade han upp oss på flaket på song thaewen och drog i väg. Vi åkte till den enda resorten efter den andra och föraren hoppade ur och frågade efter personer som skulle med på turen men det verkade som att ingen skulle med. Frustrationen växte hos vår chaufför och han började köra snabbare och snabbare mellan resorterna och tillslut hittar vi de fyra tjejerna som han verkat leta efter. Efter att ha visat upp dem på flaket körde vi iväg mot piren i Bang Bao. Väl uppe på flaket började artighetsfraserna, vart kommer ni ifrån? Och hur länge har ni varit i Thailand? Osv. Vi fick dock veta att några av tjejerna hade bokat in sig på en tur med bara fyra öar medan vi andra hade bokat en med fem och vi satt och spånade hur vi skulle veta vilken båt vi skulle gå på vid piren så att man hamnade på rätt tur.

Efter en färd som kan liknas vid att åka bergochdalbana kom vi fram till piren och vi lastades ur bilen och möttes av en kille i tjugoårsåldern som tog våra biljetter och gav oss ett kort som vi hängde runt halsen, kortets funktion var förmodligen att visa vilken tur man skulle på trodde vi.

Vi gick längre och längre ut längst piren och bryggan kantades av restauranger, butiker och resebyråer. När vi kom fram till båtarna stod det folk och slussade oss till rätt båt och vi klev på en ljusgrön och satte oss ner och tog fram våra böcker för att läsa medan de andra klev på.

När alla var på startades motorerna och vi började sakta backa ut ur hamnen och ut mot det öppna havet. Resan tog ungefär nittio minuter ut till första stoppet som var en liten ö där vi la till för att vi skulle kunna snorkla och upptäcka korallreven som fanns under vattenytan. Efter att ha hoppat i, blivit stucken av ett tiotal småmaneter och spanat in korallrevet konstaterade jag att det fanns betydligt bättre platser i Thailand att snorkla på.

Väl uppe på båten igen var det dags för lunch, skaldjur med ris. Samtidigt som vi åt förflyttade vi oss ett femtiotal meter och sen var det dags att hoppa i igen. Den här gången vid en annan å som lång precis bredvid. Vi den här dykplatsen var det sandbotten och de enda korallerna som fanns var efter klipporna så man fick vara försiktig så att man inte slog sig när vågorna sköljde upp mot klipporna. Fyrtio minuter senare ljöd tutan på båten vilket signalerade att vi skulle tillbaka upp på båten och vi förflyttade oss till den första ön dock tjugo meter till höger om den första platsen. Den här gången valde vi att inte hoppa i och vi satt tålmodigt och väntade på att vi skulle åka vidare till nästa ö.

Återigen ljöd båtens tuta efter fyrtio minuter och vi tog oss vidare till nästa ö som visade sig vara Koh Wai. Här fick vi gå i land tillsammans med turister från fem andra båtar vilket fyllde den lilla stranden vid piren på Koh Wai till bredden. Efter en hel dag på sjön och bara ätit risk och skaldjur unnade vi oss en glass och slog oss ner och tittade på alla turister som passade på att bada och leka vid strandkanten.

Efter en stund ljöd tutan och det var dags att bege sig till båten och vi började åka tillbaka mot Koh Chang igen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021