Klong Plu Waterfall

Klong Plu Waterfall

På den västra sidan av Koh Chang ligger Klong Plu, vilket är ett av de större vattenfallen på ön. Vattenfallet är ett mycket populärt besöksmål både hos turister och lokalbefolkningen, och det är många som kommer hit för att titta på vattenfallet och ta ett dopp i det svalkande vattnet. För att nå vattenfallet krävs en promenad i djungeln, där man kan få se apor högt uppe i träden.

Koh Chang är känt för sina många vattenfall, och vattenfallet Klong Plu är det mest populära av dem alla. Vattenfallet är beläget ungefär i mitten av ön på den västra sidan, några kilometer inåt ön från stranden Klong Prao. Härifrån tar det ungefär en timma att nå vattenfallet till fots, och om man inte vill gå kan man ta en taxi eller hyra en skoter som man kan parkera i anslutning till området. Från parkeringen är det sedan omkring 600 meter till själva vattenfallet, vilket är en promenad på runt 20 minuter. Vägen till vattenfallet går genom en vacker djungelmiljö, där man kan få chans att se apor i träden ovanför. Vägen kan vara lite svårframkomlig på vissa ställen med steniga partier och stora rötter över vägen, och det rekommenderas att man har på sig bra skor.

Under vattenfallet finns en liten sjö med friskt sötvatten, där man kan svalka sig efter vandringen. Badvakter finns i närheten och håller ett öga på de som badar i vattnet, och flytvästar finns att låna om man vill. I vattnet finns många fiskar, och man ska inte bli rädd om nyfikna fiskar kommer fram och nafsar lite.

Klong Plu är ett populärt ställe att besöka även av lokalbefolkningen, som gärna kommer hit under veckosluten och nationella helgdagar. Om man vill undvika de största massorna kan man se till att besöka vattenfallet på morgonen, samt undvika att besöka det under helgen. Vattenfallet är som störst under och strax efter regnperioden i oktober, och under den varmaste perioden kan vattennivån vara ganska låg.

Då vattenfallet ligger inom ett nationalparksområde måste man som utländsk besökare betala ett inträde på 200 Baht. Parkeringen kostar runt 10-20 Baht, men parkering kan vara gratis vid nationalparkens kontor som ligger strax efter biljettkontoret. Vid ingången finns en butik och några mindre restauranger, där den grillade kycklingen är en populär rätt på menyn.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.5/5 Röster: 2

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021