Tree Top Adventure Park

Tree Top Adventure Park

En av Koh Changs mest populära aktiviteter är Tree Top Adventure Park, som ligger i södra delen av ön. Här finns två stora hinderbanor i olika svårighetsnivåer uppbyggda uppe i trädtopparna, där man bland annat får åka zipline genom djungeln, flyga skateboard och gå på hängbroar. Parkens säkerhet är noga kontrollerad och godkänd enligt Europeisk standard.

I den södra delen av Koh Chang, vid stranden Bailan Beach, ligger den populära äventyrsparken Tree Top Adventure Park. Hela parken är uppbyggd ovanför marken inne i djungeln bland träden, och har en vacker utsikt ut över Bailan Beach och havet. Det finns två olika banor att välja mellan, en lättare samt en lite svårare och längre för den som vill ha en större utmaning. Uppe i träden finns ett antal plattformar som knyter samman banan, och det hela går ut på att man ska ta sig från träd till träd genom området och vid varje ny plattform väntar en ny utmaning. Efter att ha åkt zipline till en plattform är det dags att ta sig över en hängbro på cykel till nästa.

Ett besök i Tree Top Adventure Park lockar inte bara äventyrssökande turister, utan hit kommer också många familjer och grupper av turister i varierande åldrar som reser tillsammans. Även bland thailändarna är parken populär att besöka, av till exempel grupper på företag eller av skolklasser. Parken har en hög säkerhet med professionella guider, och platsen för parken är noga utvald av franska experter inom området. Platsen där parken ligger erbjuder både en vacker utsikt ut över havet samtidigt som träden i området är friska och starka nog för att klara av kraven som ställs. Tree Top Adventure Park är också byggd med miljön i åtanke, då man har försökt att orsaka så lite miljöpåverkan som möjligt och man har också försökt att få parken att smälta in i den omgivande miljön. Här kan besökarna komma nära naturen utan att påverka den alltför mycket. Parken öppnades år 2007 och blev snabbt en av de populäraste aktiviteterna på Koh Chang.

Tree Top Adventure Park är öppen varje dag mellan kl 9 och 17, och ett besök kostar 1100 Baht oavsett ålder. I priset ingår inträde till parken samt frukt och dryck. Transfer tur och retur från hotellet till parken kostar 150 Baht, och erbjuds för gäster som bor från Bangbao i söder och upp till White Sand Beach i norr. För att få delta i hinderbanan måste man vara minst 140 cm lång.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
2.8/5 Röster: 5

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021