White Sand Beach

White Sand Beach

Den kuperade och regnskogslika ön Koh Chang har flera vackra stränder att erbjuda, och den långa stranden White Sand Beach på den norra delen av ön är en av dem. White Sand Beach är den populäraste stranden på Koh Chang, och med kombinationen fantastisk strand och ett rikt utbud av shopping och restauranger så sticker den ut från de övriga stränderna. Här kan man ta lugna promenader i solnedgången när tidvattnet gjort att stranden blivit dubbelt så bred, samtidigt som restauranger och nattliv finns alldeles i närheten.

Trots att många väljer att åka till just White Sand Beach när man besöker Koh Chang, upplevs stranden ändå som ganska lugn. Kanske är det avsaknaden av livliga vattenaktiviteter och speedboats som bidrar till det, eller så kommer de flesta helt enkelt hit för att koppla av på dagen och ligga och läsa en bok i skuggan under strandens träd eller ta en simtur i det klara vattnet. Längst med stranden ligger restaurangerna på rad och här finns också en hel del mindre resorter med rum ut mot havet. Detta är dock inget som stör besökaren på stranden, då de flesta bungalower och hotell smälter in väl i omgivningen och ibland också delar byggnad med de många restaurangerna. Tidvattnet gör stranden betydligt smalare på dagen, men det finns ändå gott om plats för alla badsugna och soltörstande besökare. Istället för solparasoll erbjuds en mer naturlig skugga från de träd som sträcker sig ut mot vattnet, och många väljer att lägga sig här och läsa en bok när solen blir för stark.

Strandens förvandling då solen gått ner

Allt eftersom tiden går under dagen blir stranden bredare och bredare på grund av tidvattnet, och då solen gått ner har den blivit så bred att man knappt kan se strandkanten från restaurangernas uteserveringar som flyttats ner mot havet. I träden hänger lampor som ger ett stämningsfullt sken över matplatserna, och flera ljuskällor har flyttats ut på stranden mellan de många borden. De flesta restauranger erbjuder sittplatser vid fint dukade bord med tända ljus, medan man på vissa sitter på kuddar med ett lägre bord i mitten. Restaurangernas menyer domineras av läckra skaldjursrätter, men även europeisk mat finns att beställa såsom hamburgare och olika kött- och pastarätter.

White Sand Beach – mycket mer än bara en strand

Ovanför stranden går vägen som leder från piren och som fortsätter till de andra stränderna söderut, och längst med den finns här ett stort shoppingutbud och många restauranger och trevliga caféer. Här finns ett stort utbud av främst kläder, men man kan även hitta mycket annat i de små butikerna. De flesta är öppna ut mot gatan, och man kan lätt kika på vad de erbjuder medan man till exempel går förbi från stranden på väg till sitt hotell. Vid gatan finns också många små bås där man kan boka olika turer, såsom snorkelturer vid de närliggande öarna eller elefanttrekking på Koh Chang. Under kvällstid är gatan trevligt upplyst från de många butikerna och restaurangerna, och nu finns här även några gatuförsäljare som bland annat tillagar banana pancakes med snabba händer eller erbjuder frukt och väldoftande grillspett.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.8/5 Röster: 4
© Destinationthailand.nu 2012-2020