Reseguide till Koh Kood

Läs om Koh Koods stränder, utflykter och hotell

Koh Kood - Hotell Och reseguide

Vacker orörd natur, klarblått vatten och vackra vita stränder. Koh Kood är en av de öar i Thailand som fortfarande fått behålla sin naturliga charm. Trots sin storlek har ön undgått att exploateras för turister och hit kommer turister som längtar tillbaka till hur Thailand var för femton tjugo år sedan.

Ett par timmars båtfärd söder om Koh Chang vid gränsen mot Kambodja ligger en orörd pärla, Koh Kood. Som trots sin storlek har fått behålla sin naturliga charm och många jämför ön med hur Koh Chang var för femton tjugo år sedan. Trots att ön en bit från kusten går det turer dagligen från både fastlandet i Trat och från Koh Chang.

Stränderna på Koh Kood

De populäraste stränderna på Koh Kood ligger utefter öns västkust och det är också här majoriteten av hotellen på ön finns. Med mjuk vit sand och klarblått vatten är stränderna på Koh Mook en stor anledning till att många turister väljer att spendera sin semester på ön. Tillsammans med mysiga resorter erbjuder stränderna på Koh Mook en riktig paradiskänsla. Hit kommer turister för att slappna av och varva ner med en bok i hängmattan.

Aktiviteter på Koh Kood

Trots sin storlek har Koh Kood ett litet men spännande utbud av aktiviteter, allt från att besöka vackra vattenfall till att boka in sig på en fisketur. För den som vill upptäcka ön på egen hand rekommenderas det verkligen att hyra en moped, något som är väldigt prisvärt. Det är inte helt ovanligt att man kan göra det av resorten man bor på.

Boende på Koh Kood

Boendet på Koh Kood är begränsat till ett fåtal resorter på ön. De flesta ligger längst med stränderna på den västra sidan av ön och det rekommenderas att boka boendet i förväg då det lätt blir fullbokat vid resorterna vid vattnet under högsäsong och med tanke på att det kan vara väldigt långt mellan de olika hotellen kan det bli väldigt jobbigt att hitta ett boende på plats.

Koh Kood

Soneva Kiri

33 105 SEK

Reseberättelser om Koh Kood

© Destinationthailand.nu 2012-2020