På upptäcktsfärd på Koh Kood

På upptäcktsfärd på Koh Kood

Vi hade valt att stanna en dag extra på Koh Kood för att lära känna ön lite bättre innan vi begav oss upp till Bangkok och vidare till Chiang Mai.

Så efter vi var färdiga med frukosten gick vi till hotellet reception och bad om att få hyra en skoter. En dag kostade 300 Baht vilket passade oss perfekt så vi slog till direkt och fick nycklarna till skotern. Efter att ha listat ut hur man startade skotern och bett om att få ett par hjälmar så rullade vi ut från grusplanen och vidare upp mot vägen på Koh Kood. Efter bara några hundra meter såg vi att mätaren stod nere på noll så vi vände tillbaka för att påpeka detta för att få lite bensin. Männen såg roade ut när vi kom tillbaka bara några minuter efter vi åkt. Vi förklarade att det inte fanns någon bensin och de svarade att det fick man köpa själv, uppe vid vägen. Lite snopna över svaret rullade vi återigen ut från grusplanen och bort mot huvudvägen på Koh Kood. Väl uppe vi korsningen hade vi blivit tillsagda att åka till vänster så skulle det finnas en bensinstation bara efter femtio hundra meter. Och efter ungefär hundra meter hittade vi en liten bensinstation med en man som sålde bensin ur gamla petflaskor på ungefär en liter styck. Han verkade van att ha virriga turister där så han frågade hur många flaskor vi ville ha och sen öppnade han tanklocket och började hälla in bensinen. Vi bad om att få två stycken och priset på detta blev 100 Baht vilket var helt överkomligt.

Efter att vi betalat manen och tackat för hjälpen fortsatte vår resa med vår nytankade skoter. Vägarna var fina och det var lite trafik vilket passade oss bra då vi inte riktigt vant oss att köra på vänster sida av vägen.

Efter en stund kom vi fram till en korsning där vi valde att köra rakt farm, det visade sig vara vägen till ett av vattenfallen på ön så vi beslutade oss att ta en sväng förbi vattenfallet och svalka oss lite. Det var en trevlig rutt där vi fick en inblick i hur den lokala befolkningen hade det.

Efter några kilometer blev terrängen så pass svår för skotern att vi parkerade den och fortsatte vidare till fots. Stigen dominerades av rötter och stenar så det tog sin illa tid att ta sig fram till vattenfallet. Efter en stund öppnade regnskogen upp sig och vi kom fram till en bergshäll med stora stenar som man var tvungen att klättra över för att slutligen belönas med ett dopp i den lilla sjön vid vattenfallet. Framför vattenfallet badade turister medan andra satt på klipporna och torkade i solen. Efter att ha tagit några kort på vattenfallet hoppade vi i det svalkande vattnet för att kyla ner oss efter den varma promenaden.

Efter doppet satte vi oss en stund och tittade på de andra turisterna när de badade medan vi sakta blev torra, sen bar det av tillbaka mot skotern för att fortsätta vår upptäcktsfärd av Koh Kood.

Väl framme vid skotern beslöt vi oss för att fortsätta norrut mot en av pirerna på Koh Koods västkust. Efter att ha kört en stund insåg vi att Koh Kood var väldigt oexploaterat med bara ett fåtal resorter och massor av obebyggda områden. Trots sin storlek var det bara ett fåtal stränder med resorter och restauranger.

Efter en stund kom vi fram till en lyxig resort och en fiskeby där vi stannade för att ta reda på vart vi var någonstans. Som de sanna upptäckarna vi var hade vi självklart fått tag i en ganska dålig karta som inte hjälpte oss särskilt mycket, tyvärr pratade ingen engelska i fiskebyn så vi beslöt oss för att börja åka tillbaka mot vårt hotell igen för att äta lunch på en av restaurangerna i närheten.

Dock var detta lättare sagt än gjort. Uppenbarligen var lokalsinnet inte så bra som vi trodde för vi lyckades åka fel ett flertal tillfällen och fick se betydligt mer av Koh Kood än vad vi först hade tänkt. Vi lyckades åka runt i cirklar och när vi passerat en butik för tredje gången så stannade vi och frågade om vägen. Efter lite gester och enkla förklaringar fick vi en vägbeskrivning som tog oss tillbaka till vår del av ön, där vi trötta och hungriga äntligen fick äta vår efterlängtade lunch.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020