Resan mellan Koh Kood och Bangkok

Resan mellan Koh Kood och Bangkok

Det var dags att ge sig tillbaka till Bangkok och tanken var att vi skulle ta en färja från Koh Kood via Koh Mak till piren på fastlandet i Trat och sedan vidare med minibuss till Bangkok. Resan skulle ta totalt sex timmar och kosta 1200 Baht. Klockan var elva och vi checkade ut från vårt hotell på Koh Kood efter tre fantastiska dagar. Vi gick ut på piren och möttes av en modern katamaran som skulle ta oss tillbaka till fastlandet. Efter att ha klivit ombord och satt oss tillrätta inne i båten spelades det upp en film på tv-skärmar på väggen framför oss samtidigt som vi kastade loss från piren. Havet var stilla och resan över till Koh Mak gick smärtfritt. Väl framme vid Koh Mak klev det på några fler resenärer som också skulle tillbaka till fastlandet. Vi noterade hur få det var som faktiskt åkte med båten. Det fast plats för säkert hundra personer men det var inte fler än runt femton på båten.

När vi kom fram till piren på fastlandet låg det en båt förtöjd och lastade på folk vilket gjorde att vi fick vänta en bit utanför. Tjugo minuter senare la vi till vid piren i Trat och vi låg redan nu efter i schemat.

När vi fått tag i våra väskor var det lite oklart huruvida vi skulle ta oss till Bangkok, det stod minibussar parkerade vid piren men de var tydligen uppbokade så det slutade med att vi frågade personalen på båten och fick till svar att vi skulle sätta oss på en vagn bakom en songthaew som skulle ta oss till en bussterminal. Bilen åkte långsamt iväg efter att alla satt sig tillrätta och vi insåg att vi inte skulle vara framme i Bangkok i tid.

Resan till bussterminalen tog inte mer än tio minuter och när vi kom fram var det inte mycket mer än ett fik där man kunde beställa mat och dryck samt att det stod några bilar parkerade som tog turister till olika destinationer. Bilen till Bangkok hade inte kommit än så vi slog oss ner och väntade. Fyrtio minuter senare rullade den in på parkeringen och vi blev tillsagda att ta vårt bagage och hoppa in i bilen. Minibussen var ny och fräsch och vi hamnade längst bak, vi delade bussen med fem andra personer som också skulle till olika platser i Bangkok. Vi försökte fråga om man kunde få skjuts ända fram till tågstationen, tanken var att vi skulle ta nattåget till Chiang Mai men vi började ifrågasätta om vi skulle hinna med tåget med tanke på att vi var försenade med ett par timmar. Vi fick inte något bra svar, chauffören var väldigt tillmötesgående men tyvärr pratade han inte ett ord engelska och eftersom vi inte kunde någon thai blev det svårt att kommunicera.

När allt var fastsurrat på taket och alla satt i bilen rullade vi sakta ut från parkeringen och vi fick helt enkelt hålla tummarna att vi skulle hinna med tåget. Resan flöt på utan problem, det dåliga väglaget gjorde att vi valde att inte äta något utan vi väntade med det tills vi kom till Bangkok.

När vi närmade oss Bangkok började det gå trögare och en bit från flygplatsen hamnade vi i bilköer vilket försenade oss ytterligare. Vi kom överens om att kliva av vid flygplatsen och ta skytrainet in till tågstationen eftersom det var tung trafik i Bangkok. Klockan var kvart i sju när vi klev av vid flygplatsen och vi tackade för skjutsen och tog oss snabbt ner till första våningen för att försöka köpa en tågbiljett.

När vi kom fram hittade vi en informationsdisk där vi frågade om det gick att köpa biljetter till nattåget till Chiang Mai. Det gjorde det inte och det enda som hade biljetter kvar var det vid 19:35 och det var tveksamt om vi hann med det tåget. Vi hade inte mycket val så vi tackade för infon och skyndade oss snabbt ner till skytrainstationen.

Resan kändes oändligt långsam och klockan var strax efter halv åtta när vi klev av tunnelbanan och skyndade oss mot tågstationen. Klockan hade redan passerat 19:35 när vi stressade och andfådda frågade om det fanns några biljetter kvar, kassörskan svarade lugn att det fanns det och vi köpte två biljetter utan att riktigt veta om det var första eller andraklass och skyndade sedan vidare mot tåget som skulle ta oss till Chiang Mai.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2019