Emerald Cave

Emerald Cave

På den västra sidan av den vackra ön Koh Mook ligger Emerald Cave, vilket är en grotta som leder till en öppen plats omgiven av höga bergsklippor, med en liten strand i tropisk miljö. Det enda sättet att komma ditpå är att simma genom den mörka grottpassagen, vilket är möjligt då tidvattnet är lågt. Emerald Cave är ett lite annorlunda turistmål, och lockar många besökare varje år.

Om man är ovetande om vad som döljer sig innanför bergväggen vid Emerald Cave, skulle man inte reagera om man åkte förbi grottöppningen med båt. Öppningen är inte stor, och utmärker sig inte särskilt mycket. Vad som dock avslöjar platsen är de många båtar som ligger förtöjda utanför den då tidvattnet är lågt, och det blir möjligt att simma in i grottan för att sedan komma till den speciella platsen inne i berget. Det gäller dock att ha ficklampa med sig, då en stor del avgrottpassagen ligger i mörker. De flesta arrangerade besök vid Emerald Cave erbjuder utlåning av flytväst, vilket många väljer att ha på sig.

Efter en kortare simtur i skenet av ficklampor kommer dagsljuset tillbaka, och man kommer ut mitt i en liten lagun med blå-grönt vatten, omgiven av en sandstrand, grön och lummig växtlighet och höga klippor. Även klipporna täcks av gröna växter och buskar, och ljudet från fåglar och insekter ekar mellan klippväggarna vilket ökar de exotiska känslan.

Väl framme i lagunen tar många fram kameran, och det är inte svårt att få vackra bilder med den tropiska växtligheten som täcker klippväggarna, den vita sandstranden och det glittrande vattnet i lagunen. Vill man få ett kort utan turister får man dock se till att vara först i ledet in till grottan, eller sist ut. Många tar ett dopp i det varma vattnet, medan andra sitter och vilar en stund på stranden och njuter av den vackra och annorlunda omgivningen.

Ett besök vid Emerald Cave är givet på många av de arrangerade turerna som sker i området, men det går också att hyra en privat tur till grottan om man vill åka en annan tid än då det är som mest turister vid platsen. Om du tar dig hit på egen hand så var noga med att ha koll på när tidvattnet börjar stiga, då man annars riskerar att bli kvar på platsen tills det sjunker igen.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
4.5/5 Röster: 6

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021