En tur till Saladan på Koh Lanta

En tur till Saladan på Koh Lanta

Efter ett par dagar vid Klong Dao Beach bestämde vi oss för att ta oss in till Saladan, den lilla staden vid piren vid den norra delen av Koh Lanta. Sagt och gjort tog vi oss upp till huvudgatan som ligger ovanför stranden och fick ganska snart tag i en tuk tuk som var ledig och kunde köra oss dit. Egentligen kunde vi promenerat till Saladan men eftersom klockan var runt 17:00 ville vi komma dit innan det blev allt för mörkt.

Några minuter senare svängde vi in till vägkanten och blev avsläppta vid en skylt som det stod Lanta Plaza på. Första intrycket av Saladan var att det var större än jag förväntat mig men den lilla staden hade fortfarande fått behålla en lugn atmosfär. Vi valde att börja gå längst med huvudgatan i motsats riktning där vi blev avsläppta. Gatan kantades av restauranger, skräddare, lokala resebyråer och dykcenter. En hel del var på svenska och vid ett par tillfällen såg vi att man kunde köpa svenska kvällstidningar i butikerna.

Efter en stund hamnade vi på en mysig liten gata som låg längst med vattnet och kantades av små hus byggda på pålar ut i vattnet. Majoriteten av husen var restauranger men det fanns även några butiker och guesthouse också. Det såg väldigt trevlig ut och vi kom överens om att vi skulle åka tillbaka till Saladan vid ett annat tillfälle för att besöka någon av de trevliga restaurangerna.

När vi kom till vägens slut hamnade vi vid piren på Koh Lanta. Eftersom vi var där sent på eftermiddagen var det mesta stängt så vi valde att vända och gå tillbaka mot Lanta Plaza för att hitta en tuk tuk att ta oss tillbaka till vårt hotell vid Klong Dao Beach. På vägen tillbaka hade det mörknat ytterligare och det stod inkastare framför restaurangerna för att fånga in potentiella gäster. En man framför en av restaurangerna stannade oss och frågade om vi var svenskar, vilket inte var så högt odds på Koh Lanta. Vi svarade att vi var svenskar och mannen berättade att han också var från Sverige och att det var han som drev restaurangen. Det är alltid kul att höra om svenskar som bor i Thailand så vi stannade en stund och småpratade innan vi fortsatte bort mot Lanta Plaza.

Eftersom vi varit ute och rest i över två månader så var vi sugna på svenskt godis och vi hade läst att det skulle finnas i ett par butiker i Saladan. Dessutom skulle det finnas en dykfirma som sålde svenskt lösgodis, något som vi sett fram emot extra mycket. Så efter en stunds letande hittade vi äntligen rätt och köpte med oss varsin påse godis.

Nu hade det hunnit bli helt mörkt och trots att vi bestämt att vi skulle äta middag vid vår strand så valde vi att köpa med oss mat från ett av gatustånden i närheten av Lanta Plaza för att ta med oss och äta på hotellet.

Nöjda med våra inköp klev vi in i tuk-tuken och när vi satt oss ner och mopeden började rulla ut från Saladan såg vi på varandra och kom överens om att detta inte var sista gången vi besökte den lilla staden på Koh Lantas norra del.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021