Visumresa till vackra mångsidiga Koh Lanta

Visumresa till vackra mångsidiga Koh Lanta

Visumen börjar nå sitt slut. Vi trivs så bra i Thailand vi har bestämt oss för att förlänga dem ytligare en månad. Att få visum till Thailand som svensk är inte svårt. Vi har goda relationer till landet och behöver egentligen inte mer än att skicka in en ansökan för att få tillträde. För att förnya sitt visum krävs dock att man lämnar landet och därefter får en ny stämpel vid inresa. När våra visum börjar rinna ut befinner oss på Koh Tao, dykarnas ö och paradis. Vi bestämmer oss för att resa till närliggande Burma för visumförnyelse. Resan däremellan tar inte mer än ett halvt dygn och kostnaden är låg.

Den båt vi tar avgår sent på kvällen och vad vi kan bedöma är vi de enda européerna på båten. Båten har två våningar med tak och inga väggar. Vi som reser sover på medtagna mattor och filtar uppe på däck. Det är spännande och jag och min resekamrat känner oss som riktiga globetrotters. Här finns inget inomhus och vi njuter av tystnad och det nattsvarta natten som vaggar oss till sömns. När vi vaknar nästa morgon tuffar båten genom en vacker skärgård tillhörande landet Burma. Vi ser inte mycket av landet. Mest en hamn och några tulltjänstemän som ger oss nytt visum. Nu när Burma faktiskt har öppnat sig mer för besökare hade vi alldeles säkert kunnat stanna några dagar. Besöka lokala marknader och buddistiska tempel. Men våra planer ser annorlunda ut då vi är på väg till Koh Lanta var en god vän väntar på oss.

Med ny båt, buss och färja tar vi oss från Burma till vackra Koh Lanta. En lugn ö. Här finns det långa stränder, vackra marknader och en del barer och Bungalows. Inte en ö för den vildaste partypinglan men helt klart en ö att njuta av. Av alla platser jag har besök i Thailand är Koh Lanta den plats jag valt att stanna allra längst. Ön är stor och det finns alltid något nytt att upptäcka. Vi bor på Klong Nin, en lång vacker strand vart en kan ta långa månskenspromenader, fota solnedgångar och njuta av en kokosdrink på vägen. Här träffade vi Pat och Helena på The Horizon. De bästa värdar man kan tänka sig och av alla ställen jag besökt på denna ö rekommenderar jag varmt detta boende och deras trevliga atmosfär. Som ofta i Thailand är gästvänligheten på topp och standard på både boende och restaurang är helt klart underbar. Koh Lanta är en av de platser i Thailand var det finns så mycket att upptäcka utan att behöva resa kort och tvärs över landet, dessutom är det inte så turist galet som tyvärr vissa platser i Thailand har blivit.

På enda sidan ön finns en gammal Sigenar/Rom by med en spännande historia. Pat på The Horizon rekommenderar oss att åka dit och vi hyr moppar som tar oss över berg och dalar. Längs vägen växter frukter och landskapet är vackert. Vi äter lunch i zigenarbyn och återvänder till vår bungalow med nya intryck och spännande berättelser om öns historia.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021