Hong Island

Koh Larn

Grönskande höjder, fantastiska utsiktsplatser och stränder med kristallklart vatten det är lätt att förstå varför båtarna kör fullastade med turister varje dag ut till den vackra ön Koh Larn utanför Pattayas kust. Hit kan man komma både om man är sugen på en heldag med fartfyllda vattenaktiviteter eller en lugn stund i solstolen med ljudet av vågorna som bakgrund. Ön har flera stränder att välja mellan, och här finns det något för alla.

Koh Larn är en mycket populär destination för en dagsutflykt från Pattaya och Jomtien, då det finns ett större utbud av vackra stränder här än vad de båda städerna har att erbjuda. Koh Larn ligger ungefär 40 minuter bort med färja, men går att nås snabbare om man väljer att åka speedboat.

När man ankommer till ön är det enkelt att ta sig med mopedtaxi till de olika stränderna, och tack vare det relativt korta avståndet mellan dem kan man hinna med flera stränder under samma dag om man vill.

För en liten extra slant kan man be chauffören att köra till några av öns utsiktsplatser, där man får en hisnande vy ut över ön och de olika stränderna. På ön finns också mindre tempelplatser att besöka.

Stränderna på Koh Larn

Koh Larn har flera vackra stränder att erbjuda, alla med öns grönskande höjder som bakgrund. Vattnet är klart och fint vid stränderna, och från utsiktsplatserna ser vattnet alldeles turkost ut längst med kusterna.

Trots de många fullastade färjorna med turister som anländer till ön varje dag upplevs inte stränderna som särskilt överbefolkade, även om solstolarna står tätt på många stränder. Stränderna ligger avskilda från varandra, men kan lätt nås genom mopedtaxi och i vissa fall kortare promenader.

Några av de största och mest populära stränderna är Tawaen Beach, Tien Beach och Samae Beach, där Tawaen Beach tillhör den mest besökta och exploaterade stranden. Här finns det största utbudet av shopping och restauranger på en mindre gata direkt ovanför stranden, och i vattnet erbjuds ett stort antal vattenaktiviteter såsom jet ski och åkturer med bananaboats. Andra stränder är lite lugnare med ett mindre utbud av vattenaktiviteter, vilket kanske passar bättre om man är ute efter en lugn dag på stranden utan för mycket som stör.

Fördelen med stränderna på Koh Larn är att man på de flesta ställen kan beställa sin mat och dryck direkt ner till sin solstol, vilket gör att man verkligen kan spendera hela dagen på stranden om man vill det. Detta kan vara bra om man har med sig barn som man måste hålla koll på, eller om man är ett sällskap och man vill äta vid olika tider.

Hotell på Koh Larn

De flesta som besöker stränderna på Koh Larn är där endast under dagen, och man kan få många timmar på ön om man tar en av de tidigaste färjorna dit och en av de senaste tillbaka, vilket är runt kl sex på kvällen.

Det finns också möjlighet att bo på ett hotell eller en resort på ön, och de flesta boendealternativ finns på öns östra sida, i närheten av piren. Några hotell ligger vid kusten, men de flesta ligger en bit i på ön. Närheten till de olika stränderna gör dock hotellets läge mindre betydelsefullt.