Reseguide till Koh Phangan

Läs om Koh Phangans stränder, utflykter och hotell

Aktiviteter och utflykter på Koh Phangan

Koh Phangan – Hotell Och Reseguide

Vackra stränder, regnskogsklädda berg och ett världsberömt strandparty. Koh Phangan är en ö med många kontraster och hit vallfärdar backpackers från hela Thailand för att delta vid fullmånsfesten på Haad Rin Beach. Förutom Full Moon Party har Koh Phangan ett stort utbud av stränder som erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär för den som vill bort från stressen i Sverige.

Belägen mellan Koh Samui och Koh Tao ligger ön Koh Phangan, en ö som har klarat sig undan exploatering och fått behålla sin vackra natur. Öns storlek kombinerat med den kuperade terrängen gör att det kan vara svårt att ta sig fram på ön och man bör planera sina resor väl, framför allt om man väljer att bo på öns östra sida.

Stränderna på Koh Phangan

Koh Phangan erbjuder ett stort utbud av stränder som passar perfekt för den som vill ligga på en sarong på stranden, läsa en bok och bara njuta av ljudet från vågorna. Öns stränder ligger utspridda runt om hela ön och kan lättast delas in i de nordvästra, de nordöstra och de sydliga stränderna. Väljer man att bo vid de nordvästra har man bättre möjlighet att ta sig runt på ön, framför allt till Thong Sala och Haad Rin man bör dock tänka på öns storlek och planerar man att åka ofta till Haad Rin kommer en del tid spenderas i en taxi.

De nordöstra stränderna, Thong Nai Pan Noi Beach och Thong Nai Pan Yai Beach ligger mer isolerade och för att komma hit från Thong Sala behöver man korsa hela ön vilket resulterat i att det kan vara svårare att få ta i en taxi. Stränderna i sig är fantastiskt fina med vit mjuk sand och klarblått vatten. Att stränderna ligger isolerat av regnskogsklädda berg ger en mysig atmosfär, båda stränderna har även en liten gågata med några butiker och restauranger.

Längst ner på Koh Phangans sydspets ligger Haad Rin Beach, som för många är känd för fullmånsfesten som äger rum varje fullmåne och trots att stranden är välbesökt råder en lugn och avslappnad atmosfär.

Aktiviteter på Koh Phangan

Koh Phangan erbjuder ett begränsat men spännande urval av aktiviteter. Förutom att snorkla eller dyka kan man prova på att vindsurfa, gå på yoga eller åka wakeboard.

Något som är populärt är att hyra en skoter och upptäcka ön på egen hand, dock bör man vara väldigt försiktig eftersom ön har väldigt kuperad terräng och vägarna på ön är av växlande kvalité.

Nattlivet på Koh Phangan

Nattlivet på ön är begränsat och väldig fokuserat kring Haad Rin och framför allt Full Moon Party. Hit vallfärdar backpackers från hela Thailand för att vara med under festligheterna. Under Thailands högsäsong kan det komma upp emot 30 000 partysugna turister, vilket har gjort att Haad Rin blivit mer exploaterat än andra platser på ön.

Boende på Koh Phangan

Koh Phangan erbjuder en stor variation av boenden, allt från enkla bungalows till stora hotellkomplex. Något man bör tänka på när man väljer boende är var på ön man planerar att bo. Som vi nämnt tidigare så kan det bli helt avgörande för hur semestern blir på Koh Phangan. Därför rekommenderas det verkligen att hitta ett boende vid Haad Rin om man tänkt besöka Koh Phangan under Full Moon Party. Man bör även överväga att boka boendet i förväg eftersom trycket på hotellen blir stort inför den stora festen.