Buckets och kroppsfärger på Koh Phangan

Buckets och kroppsfärger på Koh Phangan

Förväntansfulla steg vi i land vid piren i Haad Rin och kryssade oss igenom den trögflytande folkmassan som ringlade från båten och ner mot gatan där taxibilar stod och väntade. Vi visade upp namnet på hotellet för en av taxichaufförerna och han vinkade åt oss att hoppa upp på flaket. Sagt och gjort satte vi oss uppe på flaket och väntade på att taxin skulle åka iväg.

Efter drygt 100 meter stannade den och chauffören ropade vårt hotellnamn. Snopna över att inse att vi lätt kunde gått till hotellet istället betalade vi 100 Baht var och tog våra ryggsäckar och styrde kosan mot receptionen.

Där möttes vi av en trevlig kvinna som visade oss vårt rum som vi skulle tillbringa de kommande 5 dagarna i. Vi hade valt att komma till Koh Phangan dagen före Full Moon Party för att sedan stanna tre dagar efter för att återhämta oss innan vi åkte vidare till Koh Tao för att ta det efterlängtade dykcertifikatet.

Senare på kvällen valde vi att gå ner till stranden för att kolla in läget inför den stora dagen. När vi klev ner för trapporna till stranden möttes vi av hög musik som kom från massiva högtalare som man ställt upp på stranden. När vi väl kom ner på stranden insåg vi hur stort Full Moon Party är och hur många som kommer till Koh Phangan varje månad för att fira fullmånsfesten . Trots att vi var där dagen innan var stranden full med människor som hade färgglada kläder och flera hade även målat olika motiv på kroppen. Något som var gemensamt för alla var att de höll i en hink som gick att köpa i något av de många stånden som stod uppradade längst strandkanten.

Vi blev lite nyfikna över vad det var i hinkarna så vi gick mot stånden för att köpa oss en själva. När vi kom fram till ståndet stod det hinkar uppradade över hela disken med en läsk och en starkspritflaska i.

När man väl valt vilken sort man vill ha så blandas det hela tillsammans med en hel del is. Resultatet blev en minst sagt stark drink i en hink på ca 1 till 1,5 liter för runt 50 till 100 kronor. Lite beroende på vilken typ av drink man väljer.

Vi hittade ett par plaststolar i närheten av Lotus bar och satte och började dricka våra nyinköpta buckets. Som tur är får man sugrör så man slipper sitta och dricka direkt ur hinken.

Efter att nästan ha tömt våra buckets blev det plötsligt uppenbart att det var roligare att gå upp på borden som stod en bit bort och dansa istället.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021