En annan del av Koh Phangan

En annan del av Koh Phangan

Resan över till Koh Phangan från Koh Samui gick bra. Det var solig väder och det blåste knappt. När vi klev av båten vid piren stod det en taxichaufför med en skylt med våra namn på. Så vi gick fram till honom och visade våra papper som vi fått när vi bokade resan. Han tog pappret och sa åt oss att hoppa in i bilen. Väldigt smidigt och enkelt.

Vi hade förbokat allt när vi var i Bangkok, anledningen var att det är lättare att veta hur mycket man har kvar att spendera när boende och alla resor redan är betalda.

Dock så hade vi inte riktigt tänkt på vart hotellen låg, utan vi hade valt ut dem ur några broschyrer där det fokuserades mest på bilder och priser.

Så när vi kom fram till hotellet vi skulle bo på insåg vi ganska snabbt att vi inte bodde så centralt. Det fanns i stort sett ingenting runt omkring hotellet och stranden intill hotellet var full med stora stenar. Dessutom var det i stort sett tomt på hotellet, det var vi och tre killar från Danmark som bodde där.

Förövrigt var hotellet helt ok. Bungalowen vi bodde i var precis som dem flesta, sparsamt möblerad med två sängar och en takfläkt.

Som tur var fanns det en liten restaurang som drevs av kvinnan som ägde stället och henne dotter.

Det varierade väldigt mycket på hur lång tid man fick vänta på maten, vissa gånger tog det up emot 40 minuter innan vi fick in den. Men finns det ingen konkurrens så kan man ta god tid på sig i köket. Vi hade som sagt ingen brådska och maten var god så det var ok.

Nackdelen med att bo så långt ifrån Haad Rin är att man blir väldigt beroende av taxi, och det var ju inte så att det kryllade av dem utanför hotellet direkt.

Men över lag var det helt ok att bo där, passar farmför allt dem som vill ta det lite lugnt och njuta av en annan sida av Koh Phangan än Haad Rin och Full Moon Party.

De på hotellet sa att det fanns bra dykplatser på norra delen av ön, men vi valde att åka vidare till Koh Tao för att dyka där istället.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021