Full moon och för mycket party på Koh Phangan

Full moon och för mycket party på Koh Phangan

Full moon party i Koh Phangan är världskänt och det är jättehäftigt att vara med om. Så mycket folk på plats, stämningen är på topp och du lär känna hur mycket människor som helst från alla jordens hörn. Men dessa fester har också en baksida. Just att det är för mycket folk överallt, priserna går upp och det är mycket droger i omlopp. Men jag vill inte koncentrera mig på det negativa så jag ska berätta om hur jag och min tjejkompis upplevde våran.

Vi hade varit i Koh Phangan några dagar innan det var dags för fullmåne och den stora festen. Vi bodde vid Haad Rin stranden där festen hålls och varje kväll var det fullt ös vid Cactus Bar. Det blev en massa dålig sprit i buckets men vi hade superroligt. För varje dag som gick blev ön bara mer och mer full på folk. Vi var och solade på stranden på dagen och gick sedan hem för att äta något, duscha och göra oss i ordning. När vi kom ner igen var det redan mörkt och festen hade börjat. Vi målade oss i olika färger, dansade och hade kul. Det var något alldeles särskilt med den här natten, kanske är det fullmånen, kanske alla glada människor som bara vill festa och ha roligt men för oss var den helt magisk.

Trots att det var morgon igen när vi gick och la oss så var vi inte trötta (även om vi var extremt slutkörda dagen efter). Vi hade haft så roligt att vi inte hade haft en tanke på att gå och lägga oss för att sova. Inte för att jag tror att det hade varit möjligt heller på grund av ljud-nivån eftersom vi bodde nära festområdet.

Som sagt, dagen efter så sov vi mest på stranden. Vi hade inte så mycket ork för någonting annat, men vi ville självklart se mer av ön än bara Haad Rin så vi tittade iallafall ut till vilken del av ön som vi ville åka härnäst. Vi valde att åka till Haad Khom Beach som ligger på den norra sidan. Där var det betydligt lugnare än på Haad Rin även om man kunde hitta sysselsättningar även kvällstid. På dagarna snorklade vi mest och efter några nätter på hotellet kände vi att det var dags att åka vidare.

Vi var fortfarande sugna på fest efter ett par dagars vila så valde vi Ao Ban Tai. Här var det också mycket hålligång även om det var mindre jämförelsevis med Haad Rin. Vi bodde på ett jättemysigt familjeägt hotell som jag tyvärr inte minns namnet på. Det var tur, för under de 6 månader som vi totalt spenderade i Thailand så var det bara här som jag blev magsjuk så jag fick spendera en hel dag på rummet. I Ao Ban Tai stannade vi i fem nätter innan det var dags att åka vidare. Jag kommer nog aldrig att återvända igen till Koh Phangan, men en del av mitt hjärta kommer alltid att vara kvar där, med alla de roliga minnen som vi har därifrån.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021