Full Moon Party På Koh Phangan

Full Moon Party På Koh Phangan

Efter det att båten lagt till vid Haad Rin beach hoppade vi in i en taxi och åkte till vårt hotell. 200 meter senare klev vi ut ur bilen och var tvungna att betala 100 Bath var. Kan vara den mest onödig resan jag har gjort i Thailand.

Hotellet var helt ok. Vi hade med oss varsin dator men det trådlösa internetet hade inte täckning till vårt rum så vi var tvungna att sitta utanför för att kunna använda det. Tyvärr var badrummet inte den bästa, det luktade lite avlopp men med tanke på att vi betalde 1500 Bath under högsäsong och under Full Moon så var det värt det.

Saken är den att vi skulle boka vårt boende när vi var i Bangkok men allt var fullbokat så det här hotellet var det enda som fanns tillgängligt. Så ett hett tips är att boka boende innan för att vara säker på att få den standarden man vill ha.

Som tur var låg vårt boende en bit ifrån Haad rin beach, stranden där full moon party äger rum.

Vi hade planer på att bo precis vid stranden men det var tur att det var uppbokat för musiken från högtalarna dunkar hela natten. Dessutom är allting relativt nära så länge man bor i Haad rin. Vi bodde på andra sidan vid piren och vi hade en 5-minuters promenad ner till Haad rin beach.

Ett annat tips är att boka upp sig ett par dagar innan full moon, för festen är redan i full gång två tre dagar innan. De allra flesta lämnar Koh Phangan och Haad rin redan dagen efter för att ta sig vidare till Koh Tao, så har man ett pressat schema så är det ingen idé att stanna efter full moon utan bättre att få några dagar extra innan festen istället. Något som vi missade så vi bodde kvar fyra dagar efter festen och det var helt dött i staden. Och det finns inte så mycket att göra på ön. Någonting som är populärt är att hyra en moped och upptäcka ön, något vi hoppade över.

Det gäller att vara uppmärksam på repor och dylikt. Några vi träffade berättade att dem var tvungna att betala 3000 Bath när dem skulle lämna tillbaka mopeden, för att dem inte kunde bevisa att reporna var där innan dem hade använt den. Dem hade självklart otur men det gäller att vara uppmärksam så slipper man såna utgifter.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021