Ao Wong Duan Beach

Ao Wong Duan Beach

I mitten av Koh Samets östra del ligger stranden Ao Wong Duan, en lugn och avslappnad strand med mysiga skaldjursrestauranger. Här kan turisterna varva ner i solstolar som är utplacerade längst med stranden. Stranden ligger isolerad från resen av ön och hit tar man sig enklast med båt direkt från Ban Phe eller med hjälp av någon av de taxibilar som finns tillgängliga på ön.

Tio minuter från piren på Koh Samet ligger Ao Wong Duan, en strand som av många anses vara en av de populäraste stränderna på ön. Hit kommer turister för att i lugn och ro njuta av sin semester. Utbudet av boenden är begränsade till några resorter och eftersom stranden ligger en aningen isolerad blir läget och standarden på resorten en avgörande faktor för vistelsen vid stranden.

För den som tröttnar på att ligga och sola kan man antingen hyra en skoter och göra en utflykt till andra delar av ön eller så bokar man in sig på en dagsutflykt med speedboat. Det går även att prova på att dyka vid korallreven utanför Koh Samets kust.

När mörkret faller förvandlas stranden och stolar och bord ställs fram till middagsgästerna. Precis som på andra stränder runt om Koh Samet är fisk och skaldjur i fokus även här och restaurangerna lägger upp färsk fisk och maträtter på bord för att visa sitt utbud av mat.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3/5 Röster: 7
© Destinationthailand.nu 2012-2021