Dykning vid Koh Samet

Dykning vid Koh Samet

Färgglada fiskar, vackra koraller och sköldpaddor. Precis som på många andra platser i Thailand erbjuder Koh Samet och de närliggande öarna trevlig dykning. Runt om på ön finns ett flertal dykfirmor som erbjuder olika former av utflykter allt från ett provdyk till hela utbildningar. Oavsett vad du väljer kommer du få ett minne för livet!

Omgiven av ett flertal spännande dykplatser är det inte konstigt att mycket kretsar kring dykning även på Koh Samet, även om ön inte är känd för sin dykning erbjuder Koh Samet en bra dykning med varierande terräng, allt från mjuk sandbotten och vackra korallrev till spännande undervattensgrottor. Här hittar man ett stort utbud av både djur och koraller och det är inte helt ovanligt att få sällskap av bläckfiskar, sköldpaddor eller hajar under sina dyk.

För den som vill dyka på Koh Samet finns ett flertal olika alternativ. Antingen så bokar man in sig på en Discover Scuba Diving där man lär sig grunderna inom dykning och gör ett dyk tillsammans med en dykinstruktör. Dessa dyk är de mest vanliga för de som bara vill prova på att dyka under sin semester i Thailand.

Men för den som vill finns även kurser som gör dig till certifierad dykare, vilket gör att du får dyka på egen hand. Den mest grundläggande kursen heter Open Water Diver som gör att man får dyka ner till 16 meters djup. En del som går Open Water Diver väljer även att ta fortsättningskursen Advanced Open Water Diver som förutom att man får dyka ner till 30 meter även ger en fördjupad förståelse kring dykning som till exempel hur man navigerar medkompass under vattnet.

Dykplatser kring Koh Samet

White Rock (Hin Khao) ligger en bit söder om Wai Beach på Koh Samets östkust. Dykplatsen domineras av ett granitblock som är fem meter djupt på ena hållet och elva meter djup på andra sidan. Det är inte helt ovanligt att se blåsfiskar och barracudor.

Shark Point Anses av många vara den bästa dykplatsen på Koh Samet. De starka strömmarna här gör att det rekommenderas att man är en erfaren dykare när man besöker dykplatsen. Dykplatsen har fått sitt namn på grund av att black tip-hajar är vanliga här.

Mermaid Bay (Ao Kiu)utanför Au Kiu ligger dykplatsen Mermaid Bay som med ett medeldjup kring 10 meter passar bra för nybörjare. Här finns färgglada koraller och det är inte helt ovanligt att se sköldpaddor här.

Rong Chan ligger som majoriteten nav dykplatserna på Koh Samets östkust. Med ett medeldjup på 20 meter passar den här platsen för den om gjort några dyk innan. Ett av de vackraste reven med både fiskar och koraller i spännande färger.

Koh Talu (Pirates Cove) ligger en bit öst om Koh Samet. Ön har några av områdets bästa dykplatser, som omger ön likt ett pärlband. Eftersom medeldjupet ligger kring 12 till 15 meter passar dykplatserna bra för nybörjare och openwater-studenter. Det är även populärt att göra snorklingsutflykter till ön.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
4/5 Röster: 4

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2020