Spektakulära eldshower på Hat Sai Kaew Beach

Spektakulära eldshower på Hat Sai Kaew Beach

Mörkret hade lagt sig då jag stängde dörren till hotellrummet och fortsatte ner mot stranden. Väl nere vid stranden spelades Bob Marley på låg volym och den ljumna luften blandat med mörkret från havet och ljuset från restaurangerna vid stranden, gav stranden en mysig atmosfär. Jag började gå längst med stranden bort mot mitten där de flesta restaurangerna låg för att hitta en lämplig restaurang att äta på. Efter en stund hittade jag en trevlig restaurang där man satt på kuddar istället för stolar.

Jag beställde in lite thaimat och medan jag väntade på min mat kom ett gäng thailändare längst med stranden och bar på en dunk bensin och alla hade med sig olika typer av utrustning som jag antog att de skulle tända på och göra olika akrobatiska konster med. Tiden gick men inget hände. Jag fick in min mat och började äta. Då plötsligt kom det eldmoln från stranden och en efter en tände de sina facklor. Restaurangen ändrade låt och showen var igång. Först stod alla sex och jonglerade på rad längst med stranden men ganska snart började de ta hjälp av varandra för att tänja på gränserna. snart stod de på varandras axlar, fortfarande jonglerande. Nu hade det samlats en liten skara vid sidan om showen och thailändarna sa åt alla att backa undan.

Plötsligt slutade alla jonglera och så hördes en röst säga något och sedan stod det en ensam thailändare på stranden och började snurra två brinnande klot och från kloten skvätte det gnistor vilket gjorde att det såg ut som et fyrverkeri. Efter ett tag slocknade kloten och showen var slut. Ett jubel utbröt från åskådarna och thailändarna tackade och började gå runt med en låda som det stod ”tip box” på och jag valde att ge en hundring för att visa min uppskattning för en spektakulär middagsunderhållning. Vid den här tiden hade jag ätit upp så jag bad om notan och begav mig hemåt mot hotellet igen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020