Ang Thong National Marine Park

Ang Thong National Marine Park

Branta kalkstensklippor, tät regnskog och fantastiska stränder. Naturen i Ang Thong National Marine Park är storslagen och hit kommer turister från hela världen för att ta kort på den vackra ögruppen. Nationalparken är även känd som inspirationskälla till boken ”The Beach” av Alex Garland som senare filmatiserades och spelades in vid Maya Bay på Koh Phi Phi Leh med Leonardo Dicaprio i huvudrollen.

Dryga trettio kilometer från öarna Koh Phangan och Koh samui ligger Ang Thong National Marine Park en ögrupp bestående av 42 öar som tillsammans bildar en av Thailands vackraste platser. Med ett rikt djurliv är det inte ovanligt att se vilda apor, uttrar, ormar och örnar i parken. Under ytan finns även fantastiska korallrev med färgglada koraller och fiskar.

Majoriteten av nationalparkens besökare kommer med arrangerade dagsturer från de närliggande öarna Koh Samui och Koh Phangan. Men det finns även möjlighet att hyra enklare bungalows och tält vid nationalparkens parkkontor på Koh Wua Talab där man även hittar parkens enda restaurang.

Sevärdheter i Ang Thong National Marine Park

En av höjdpunkterna i Ang Thong National Marine Park är ön Koh Mae där man hittar saltvattenlagunen Emerald Lake (Thale Nai) som är helt omgiven av branta kalkstensklippor. Lagunen är sammankopplad med havet genom tunnar under vattnet. Här finns även en trätrappa upp till en klippavsats som ger en överblick över lagunen.

Den kanske mest kända sevärdheten i nationalparken är en högt belägen view point vid Kha Bay på Koh Wua Talab. Trekkingstigen upp till toppen är ganska krävande och det rekommenderas att ta med sig bekväma skor och mycket vatten. Väl uppe på toppen belönas man av en fantastisk utsikt över nationalparken och det är oftast härifrån majoriteten av vykorten på ögruppen är tagna.

Ta sig till Ang Thong National Marine Park

De flesta som besöker Ang Thong National Marine Park gör det i samband med en arrangerad dagstur från Koh Samui eller Koh Phangan. Det lättaste sättet att boka in sig på en dagstur till ögruppen är att göra det via en av de många turistbyråerna på öarna. Oftast ingår transfer till och från hotellet samt lunch i priset, men det kan skilja sig något mellan de olika arrangörerna därför är det alltid bra att dubbelkolla vad som ingår i turen innan man bokar.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
4.5/5 Röster: 2

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021