Big Buddha - Koh Samui

Big Buddha - Koh Samui

Big Buddha anses vara Koh Samuis största sevärdhet, vilket man kan förstå när man står nedanför de många trappstegen och blickar upp mot den 12 meter höga, gyllene Buddha-statyn. Statyns storlek gör att den syns tydligt till och med från luften, och dess leende välkomnar dig när du går ner för landning till öns flygplats.

Big Buddha är en stor, gyllene staty föreställande en Buddha-figur i en meditativ position, belägen på en liten ö i den nordöstra delen av Koh Samui. Idag går en väg mellan fastlandet och ön, för att man enklare ska kunna ta emot lokalbefolkningen och de många turister som kommer och besöker platsen varje dag.

Buddha-statyn finns på tempelområdet Wat Phra Yai, som betyder just Big Buddhas tempel. Ett stort antal trappsteg leder upp till statyn, och trappan är dekorerad med en lång orm på varje sida, som längst ner delar sig i fler huvuden. När man har tagit sig upp på plattformen där den mäktiga statyn står har man är vacker utsikt ut över de närliggande öarna och stränderna, och dess höga läge gör också att den syns på flera kilometers avstånd.

Nedanför Buddha-statyn finns mindre butiker med souvenirer, dricka och viss mat, och här finns också två paviljonger med flera mindre Buddha-statyer. Templet är öppet för turister under hela dagen, även kvällstid, och det är gratis att besöka platsen men donationer uppskattas. Ett besök tidigt på morgonen rekommenderas om man vill höra munkarna sjunga och se lokalbefolkning lämna sina gåvor. Många väljer att besöka platsen under solnedgången, och om man väntar tills mörkret lagt sig får man se Buddha-statyn vackert upplyst med strålkastare.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.3/5 Röster: 3

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021