Food court på Koh Samui

Food court på Koh Samui

Vi var alldeles utsvultna när vi klev av båten vid piren på Koh Samui. Vi gick med raska steg mot taxibilarna som stod parkerade vid gatan. Till vår stora glädje så fanns det en provisorisk food court till höger om taxibilarna så vi styrde våra steg mot maten istället.

När vi kom närmare så såg vi att det var ett tiotal stånd som slagit ihop sig till en liten marknad likt ett food court. Med plastbord och plaststolar i mitten. Allt var väldigt provisoriskt löst och den första tanken man fick var om maten var ok eller man vi skulle åka på att bli magsjuka.

Men vi bestämde oss för att äta där. Kan ha varit den skrikande magen som fällde den avgörande rösten.

Det fanns verkligen allt möjligt att välja på. Från marinerad kycklingspett till mystiska såser som man skulle kombinera med äggnudlar. När vi försökte fråga vad det var i såserna fick vi inga konkreta svar utan det var bara att hoppas på att det var gott och inte allt för stark mat. Kanske inget man gör om man är allergisk.

Vi tog god tid på oss att gå runt i dem olika stånden och valde ut vad vi ville äta. Det mesta kostade runt tio till fyrtio baht så man kunde testa sånt som såg lite ovanligt ut också utan att bli ruinerad.

Jag försökte skapa en blandning mellan saker som jag var relativt säker på att det var gott och några wild cards. Att dricka köpte vi en fruitshake som innehöll krossad is och frukt, väldigt gott och fräscht. Kostade 40 baht, helt klart pengarna. När vi började äta insåg vi snabbt att allt var väldigt vällagat och gott. Jag tror inte att vi lämnade något på grund av att det inte föll i smaken. När vi ätit upp och tackat för den goda maten, begav vi oss ner till taxibilarna och åkte iväg till hotellet som vi bokat in oss på.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021