I En Bungalow På Chaweng Beach

I En Bungalow På Chaweng Beach

Vi hade bokat bowoman walking chaweng beach koh samuiendet i förväg när vi varit i Bangkok. Mannen på resebyrån hade övertygat oss om att det blev billigare än att boka på plats och eftersom vi hade en tight budget så föll i för frestelsen och bokade hotellet via honom.

När bilen svängde in på grusplanen framför hotellet vi skulle bo på fick vi intrycket att broschyrerna hade hållit vad dem lovat. Det var inte lyxigt men helt klart en välskött resort med buskar som skärmade den från vägen.

Receptionen var liten och enkel och när vi kom in och lämnade över vårt bokningskvitto och pass så var vi incheckade på mindre än 5 minuter. Väldigt prisvärt.

På disken satt det en prislista på alla bungalows och den vi hade bokat kostade lika mycket som det priset vi fick betala i Bangkok . Så det var ju bra att få veta det.

Den trevliga kvinnan som checkat in oss sa åt oss att följa efter henne och började gå ner mot vattnet.

Efter bara femtio meter så vek hon av till vänster och inte långt senare stod vi utanför vår bungalow. Den såg ut som en friggebod på pelare med en trappa upp till en liten altan framför dörren. På altanen stod det två stolar och ett litet bord.

Väl inne i bungalowen så var det inte mycket som skiljde den från andra bungalows. Sparsamt möblerat med två sängar och en byrå.

Vi hade även bokat en bungalow med fläkt och inte med AC. Något som skulle visa sig få oanade konsekvenser.

Även om Chaweng Beach sägs vara mer livad än de andra stränderna på Koh Samui så kan man fortfarande välja om man vill ta det lugnt eller inte.

Vi bodde på strandens södra del och där var det betydligt lugnare, nästan lite för lugnt. Nu var vi där i slutet på februari så det var inte högsäsong.

Efter att ha ätit middag och gått fram och tillbaka längst stranden beslutade vi oss för att gå och lägga oss för att var pigga till dagen efter.

Den natten var allt annat än kylig. Men förutom att det var väldigt varmt inne i bungalowen under natten, så kunde vi inte sova till mer än klockan 08:00 dagen efter, för sen var det på tok för varmt. Som tur var så hade vi gått och lagt oss i tid men det hjälpte inte så mycket när man bara fick sova några timmar.

Så att boka rum utan AC är något jag aldrig gör om igen, framförallt när det oftast bara skiljer ett par hundra Baht.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021