Koh Samui, Något För Alla

Koh Samui, Något För Alla

Första nätterna på Koh Samui spenderade vi vid Boh Put Beach en av stränderna på norra delen av ön. När vi kom fram till hotellet vi skulle bo på möttes vi av reggaemusik, hängmattor och avslappnade människor.

Vi bodde i en bungalow för ca 700 Bath per natt, två sängar och en fläkt. Rekommenderar starkt att man uppgraderar sig till en bungalow med Air condition. Den här stranden är perfekt för den som vill ta det lugnt och bara njuta av sin semester.

Chaweng Beach - Den turistiga delen av Koh Samui

Efter ett par dagar tog vi oss vidare till Chaweng Beach som ligger på östra sidan av ön. Där ligger Stora resorter blandat med bungalows. Resorterna håller väldigt hög klass och vill man leva lyxigt och samtidigt njuta av den avslappnade thailändska kulturen ska man definitivt åka till Koh Samui.

Letar man efter barer finns även på Chaweng beach. Vid stranden ligger det ett par barer bredvid varandra. Atmosfären är avslappnad, man ligger på kuddar och det är inte helt ovanligt att folk röker vattenpipa.

Letar man efter en nattklubb får man bege sig upp i staden som ligger ovanför stranden.  De två största diskoteken på Samui heter Green Mango och Reggae Pub och ligger i centrala Chaweng.

Något vi testade på när vi var på Koh Samui var att prova på fiskspa. Man stoppar ner fötterna i ett akvarium fullt med små fiskar som äter av död hud från dina fötter. En kvart kostade 200 Bath. Efter två minuter gav jag nästan upp, det kittlas helt hysteriskt mycket och vi kunde inte sitta still utan satt och vände och vred på oss. Det var en annorlunda upplevelse som jag tycker du ska prova under din resa.

Vill man shoppa är det Chaweng som har det bästa utbudet. Chaweng Beach Road erbjuder en stor variation av små butiker med kläder, baddräkter, smycken och juveler, souvenirer, elektronik, böcker, Både äkta märkeskläder och billigare alternativ hittar du här.

Öns kanske största turistattraktion är ”Big Buddha” som ligger på öns nordöstra spets inte så långt ifrån öns flygplats. Ett måste när man besöker Koh Samui, statyn byggdes 1972 och är ca 12 meter hög. Inte långt från Big Buddha hittar man det vackra och färgglada templet ”Plai Laem”, som också är värt ett besök.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021