Wat Plai Laem

Wat Plai Laem

En bit norr om flygplatsen på Koh Samui, inte långt ifrån Big Buddha ligger tempelområdet Wat Plai Laem. Ett vackert tempelområde med grönskande träd, en liten sjö och stora statyer av både Buddha och den artonarmade gudinnan Guanyin.

Det som skiljer Wat Plai Laem från de andra templen på Koh Samui är att det kombinerar både thailändsk och kinesisk kultur, förutom statyer på Buddha finns här även en stor vit staty av guden Guanyin som har varit mer förekommande i den Kinesiska kulturen. Gudinnan står för nåd och barmhärtighet och hennes arton armar symboliserar hennes förmåga att hjälpa och beskydda människor världen över. Templet är fortfarande aktivt och hit kommer det dagligen besökare för att tillbe både Guanyin och Buddhan. Besökare som gör en donation får en liten påse med fiskmat för att mata fiskarna i den lilla sjön på tempelområdet.

Det kostar inget att besöka tempelområdet men donationer mottags tacksamt. Något att tänka på är att tempelområdet är en helig plats bör man respektera det genom att klä sig passande. Detta genom att skyla axlar och ha långa byxor som går över knäna.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.8/5 Röster: 4

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021