Bans diving resort på Koh Tao

Bans diving resort på Koh Tao

Det kändes direkt när vi klev innanför skjutdörrarna. Ljusa fräscha färger och modernt inrett med en cirkelformad disk. Personalen som satt bakom disken var i full gång att boka in nya deltagare på openwater kursen.

Det var på Bans Diving Resort var stället vi skulle ta vårt dykcertifikat på.

Vi gick fram till disken och frågade en receptionist om hur länge kursen höll på och vad den kostade. Svaret blev att en open water kurs tar 4 dagar. Första dagen skulle man titta på en film om dykning och få en genomgång i säkerhet och vett och etikett när man dyker. Den tog normalt ca tre timmar.

Dag två spenderades i poolen för att vänja sig att andas under vattnet och att lära sig kontrollera utrustningen.

Efter dag två var det dags att testa att dyka i havet. Totalt skulle man genomföra fyra dyk under dag tre och dag fyra samt ett teoriprov.

Allt skulle kosta 10 000 baht och då ingick boende.

Vi bestämde oss direkt att vi skulle boka in oss på kursen. Dock valde vi att ta den på engelska, anledningen var att vi skulle vidare till Australien och det stora barriärrevet, och då kändes det bästa att kunna alla termer på engelska. Efter att vi fyllt i våra personuppgifter så blev vi guidade till vårt rum.

När vi gick ut möttes vi av en tropisk trädgård med massor av olika växter med hotellrum på varsin sida av trädgården. Mitt i trädgården låg även en pool där dykare satt under vattnet och gjorde olika övningar för att visa att det behärskade situationen.

När vi väl kom fram till vårt rum fick vi en nyckel och guiden berättade att det fanns en restaurang ner vid vattnet där vi kunde äta våra måltider. Sen tackade han för sig och gick.

Rummet var inget speciellt, det fanns två sängar, AC och en garderob att hänga in kläderna i. Dock upptäckte vi att vi hade tillgång till en egen balkong, vilket var väldigt trevligt.

Efter att ha installerat oss och hängt i lite kläder i garderoben var det dags att ta sig ner till huvudbyggnaden och se på introduktionsfilmen och starta kursen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021