En utflykt till Koh Nang Yuan

En utflykt till Koh Nang Yuan

Efter att ha spenderat förmiddagen vid Sairee Beach kände vi att det var dags för en utflykt. Innan vi rest till Koh Tao hade vi läst på lite om ön och hittat ett blogginlägg om en dagsutflykt till Koh Nang Yuan. I blogginlägget rekommenderade författaren att man besökte ön tidigt på morgonen eller senare på eftermiddagen. Eftersom vi är morgontrötta så föll det sig naturligt att vi valde att åka till ön på eftermiddagen.

Klockan var runt halv två när vi plockade ihop våra saker och började gå längst stranden för att hitta en långtailbåt som kunde ta oss till Koh Nang Yuan. Efter bara en liten stund såg vi några turister som vadade ut till en långtailbåt så vi skyndade oss fram till mannen som körde långtailbåten och frågade om de skulle till Koh Nang Yuan. Mannen svarade att det var dit dom skulle men att båten redan var fullastad och att vi skulle prata med några andra chaufförer som satt en bit upp på stranden.

Så vi gick fram till männen och berättade att vi ville åka till Koh Nang Yuan och fick till svar att det inte var några problem alls men att vi kanske skulle få vänta ett par minuter på andra resenärer som ville dit så att båten blev fullsatt. Priset tur och retur låg på 200 Bath per person. Han frågade oss när vi ville bli hämtade och vi svarade så sent som möjligt. Vi kom överens om att vi skulle vara tillbaka vid piren på Koh Nang Yuan vid runt 16:30.

Sen var det bara att vänta. Medan vi satt där insåg vi hur populärt det var att åka till Koh Nang Yuan och bara efter tio minuter så var vi tillräckligt många för att åka.

Båtresan till ön gick förvånansvärt snabbt och ca tio minuter senare la vi till vid bryggan vid ön. Bryggan var gjord i trä och stöttades upp av träpålar i vattnet. Efter att ha klivit av båten möttes vi av en liten kiosk där man bad alla besökare att betala en avgift på 100 Baht för att besöka ön. Trots att vi rest runt i Thailand ett par månader så blev vi fortfarande lika ställda varje gång men som tur var hade vi några hundra bath kvar från när vi betalade båtresan.

Efter att ha betalat avgiften följde vi de andra turisterna in mot ön. Vattnet var alldeles kristallklart och man såg mörka fläckar av koraller under ytan. När vi kom fram till ön möttes vi av en resort med tillhörande restaurang där folk satt och åt. Eftersom vi bara skulle stanna på ön några timmar valde vi att gå vidare ner mot stranden. Väl framme på stranden möttes vi av ett pärlband med solstolar och parasoll. Ganska snart insåg vi att dessa var för uthyrning och eftersom vi inte hade så mycket pengar kvar så bestämde vi oss för att utforska ön istället.

Vi började gå bort mot den största ön. De ljusa klipporna kombinerat med den täta regnskogen och det klara vattnet gör Koh Nang Yuan till en av Thailands vackraste öar.

När vi kom fram till klipporna ersattes sanden av en gångbro gjord av träplankor som stöttades upp av träpålar. Gångbron kändes inte helt stabil och det var hål på sina ställen så efter en stund valde vi att gå tillbaka mot den andra ön där det skulle finns en stig upp på öns topp som skulle erbjuda en fantastisk utsikt över ön.

Precis som vid den andra ön ersattes sanden av en gångbro som ledde oss runt ön och vidare in i den täta regnskogen. Trots att det inte kändes så långt upp till toppen så var vandringen påfrestande. Stigen var bitvis riktigt brant och vi insåg ganska snabbt om att vi borde tagit med oss rejäla skor istället för de flip flop tofflorna vi hade på oss. Men så plötsligt blev det glesare mellan träden och vi kom fram till klipporna på toppen. En bit ovanför oss såg vi hur andra turister stod och tog kort på den vackra utsikten. Det var inte helt lätt att klättra den sista biten men när vi kommit så långt var det bara att fortsätta. Väl uppe på klippan fick vi vår belöning och utsikten var precis så vacker som på korten. Det var trångt uppe på klippan så vi turades om med de andra turisterna som tagit sig upp för att ta några bilder men ganska snart kände vi att vi mest stod i vägen så valde att börja vår vandring ner mot stranden igen.

När vi kom ner till stranden upptäckte vi att de flesta turisterna åkt hem. Klockan var nu strax efter fyra så vi bestämde oss för att bada lite snabbt innan vi gick bort till piren för att åka tillbaka till Sairee Beach. När vi vadade ut i vattnet för att bada upptäckte vi att stranden var full av sjögurkor som låg på botten. Det var så många att det blev svårt att gå utan att trampa på dem, så vi doppade oss lite snabbt för att sedan göra oss i ordning för att åka tillbaka till Koh Tao.

Väl framme vid piren låg fem sex båtar förtöjda och en thailändare dirigerade ner turisterna i olika båtar. Vi var lite osäkra på om vår chaufför var där eller inte men när vi kom fram till mannen frågade han vart vi skulle så vi sa att vi skulle tillbaka till Sairee Beach. Han pekade åt oss att sätta oss i en av båtarna. Så vi gjorde som vi blev tillsagda och när vi hade satt oss tillrätta började kapten kasta loss och en kort stund senare var vi på väg hem till Sairee Beach igen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021