Koh Tao, Dykning I Världsklass

Koh Tao, Dykning I Världsklass

Efter två timmars båttur från Koh Phangan klev vi i land på piren på Koh Tao. Koh Tao är en liten ö norr om Koh Phangan och ligger ca: tre timmar från fastlandet. Om du har några planer på att dyka i Thailand ska du definitivt besöka Koh Tao.

Vi bodde vår första natt i staden som ligger precis intill piren. Det fanns inte mycket att göra där, så har du lite tid på ön rekommenderar jag att du bokar in dig direkt vid Sairee Beach, den största stranden på ön. Det är också här de flesta dykfirmorna finns om man vill passa på att dyka under sin tid på ön.

Dyka När man är på Koh Tao

Något som är populärt är att ta ett open water certifikat när man är på ön. Det kostar ca 10 000 Bath och då ingår boende. Med ett open water certifikat får du dyka ner till 18 meter. Något du ska hålla koll på är att dykfirman håller sig till PADIs regler.

Vi tog vårt dykcert med Bans Diving Resort, kan varmt rekommendera det. Väldigt finns rum, proffsiga instruktörer och bra utrustning. Man kan välja mellan att ta kursen på svenska eller engelska.

Första dagen fick vi se på en film på ca tre timmar om säkerheten kring att dyka. Vi fick också lära oss att det är fler som skadar sig när dem spelar minigolf än när dem dyker, kan vara bra att veta om man är orolig att det ska hända något.

Andra dagen började vid med teori på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags att testa utrustningen i poolen, efter en hel eftermiddag var jag helt iskall, trots att man har våtdräkt på sig.

Tredje dagen var det äntligen dags att hoppa i havet. Vi gjorde två dyk på 12 meters djup, på eftermiddagen gjorde vi ett teoriprov.

Dag fyra var det dags för 18-metersdyket. Jag trodde att det ska vara svårare att dyka längre ner med det är faktiskt tvärtom. Det är dem första meterna som är värst.  Så när man väl var nere på 12 meter och gick ner till 18 kändes det inte speciellt mycket i öronen.

Dykningen var helt klart höjdpunkten på min resa till Thailand och jag hoppas verkligen att du överväger att åka till Koh Tao för att dyka, det är definitivt något jag kommer att komma ihåg resten av mitt liv.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021