La Dolce Vita På Koh Tao

La Dolce Vita På Koh Tao

Vi hade precis klivit av båten från Koh Phangan, när vi blev attackerade av folk från olika resorter som ville att vi skulle välja just deras hotell att bo på. Men vi valde att gå vidare in i den lilla byn vid piren.

Vi hade inte gjort någon som helst research om Koh Tao så vi hade ingen aning om varit vi skulle gå.

Så vi gick runt lite i den lilla byn innan vi hittade ett litet hotell som vi checkade in på. Såhär i efterhand skulle jag nog rekommendera att bege sig direkt till Sairee Beach. Där alla dykarskolorna ligger. Men vi valde att stanna en natt vid piren.

Efter att ha tagit av oss våra dyngsura kläder från båtturen så gick vi ner till receptionen och frågade om det fanns någon bra restaurang i närheten.

Receptionisten pekade tvärs över gatan och sa att det låg en italiensk restaurang där. Efter att ha varit i Thailand i drygt en månad så var det väldigt frestande att äta något annat än thailändsk mat. Thailändsk mat i all ära men efter ett par veckor så tröttnar man ganska lätt.

Så vi gick över gatan och in på den mysiga restaurangen som hette La Dolce Vita. Första intrycket var att det hade lagts ner mycket tid på att designa restaurangen för att få en italiensk atmosfär vilket gjorde att man kände sig lite felplacerad som backpacker. Men han som ägde stället kom fram och hälsade oss välkomna och frågade vad vi ville äta. Jag tog en spaghetti carbonara, en carbonara som skulle visa sig bli den godaste jag ätit.

Efter en stund kom han ut med drickan vi beställt och började småprata lite med oss. Han berättade att han var från Italien och hade åkt till Thailand för att öppna upp en restaurang. Han hade lärt upp kockarna att laga maten på italienskt vis och var väldigt noga med att ha bra råvaror.

Och det verkar som att det hade lönat sig. För när vi fick vår mat så var den precis så god som vi hade hoppats på.

Priset på måltiden var dock lite dyrare än en vanlig måltid i Thailand men det var verkligen värt varenda Baht. Så har du vägarna förbi Koh Tao så rekommenderar jag att titta in på La Dolce Vita.

Trevlig resa!

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021