Emerald Pool

Emerald Pool

En bit inne i Khao Phra Bang Khram Nature Reserve ligger Emerald Pool, en sötvattenspool som skapats av naturen, vilket kan var svårt att tro när man ser det klara vattnet. Emerald Pool har blivit en populär utflykt i området och hit kommer turister från både Ao Nang och Krabi för att ta kort och bada i den varma poolen.

Lite drygt en timmes bilfärd sydöst om Krabi ligger en naturlig sötvattenpool som med sitt klara och turkosa vatten blivit en av de populäraste utflykterna i området. Väl framme vid parkeringen möts man av ett par mindre restauranger och butiker längst med vägen ner mot trekkningleden in till sötvattenpoolen. Man får inte ta med mat in i naturreservatet så behöver man äta rekommenderas det att göra det innan man börjar sin vandring.

Priset för att besöka Emerald Pool är 200 Bath per person och betalas vid ingången till trekkingleden. Det finns två olika trekkingleder en som är lite snabbare på 800 meter och en som är lite längre på 1400 meter. Väljer man den längre får man även se andra intressanta platser i reservatet. Väl framme vid sötvattenpoolen möts man av fantastiskt turkost vatten omgiven av tät gröna regnskog, runt poolen finns träbänkar att sitta på.

En av de enklaste och smidigaste sätten att ta sig till Emerald Pool är att boka in sig på en arrangerad tur till reservatet via en av de många turistbyråerna i Ao Nang eller Krabi, då blir man upplockad och avsläppt utanför hotellet av en minibuss eller liknande beroende på arrangör. Annars kan man ta sig till reservatet på egen hand. Fördelen med detta är att man kan besöka platsen under en tidpunkt när det är färre turister så man får poolen för sig själv.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.8/5 Röster: 8

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021