En ovanlig sushimiddag

En ovanlig sushimiddag

Vi semestrade i Krabi Town i vintras, och njöt av de fina stränderna och god mat. De har en stor Big C-galleria mitt i stan med bra butiker och restauranger. De har en servering i mitten med palmer och små vattendrag med broar över. Kul och annorlunda! Dessutom är det såklart svalt och skönt inne i köpcentret, så vi gick ofta dit när det var som varmast ute och satte oss på något av caféerna som erbjöd wifi. Dock var det först sista kvällen som vi upptäckte ett riktigt smultronställe precis bakom gallerian (den utgången som är längst bort från stranden). Vi råkade hamna där i jakten på en tuk-tuk som skulle ta oss till restaurangen vi hade spanat in tidigare på dagen. På andra sidan gatan låg något som såg ut som en liten marknad, med fullt av folk som rörde sig mellan försäljarna.

Vi blev såklart nyfikna och tog oss dit. Vi var ju vana vid gatuförsäljare med smycken, flipflops och saronger, men här var det något annat som besökarna gick och spanade på: sushi. De små stånden hade alla möjliga olika sorter, allt från vanliga makirullar till avancerade varianter, som olika sorters temaki (strutar av sjögräs med fyllningar). Det kanske låter riskabelt att ha sushi liggandes framme i ett varmt land, men dels så blir det ju lite svalare framåt kvällen, och dels så låg alla sushibitar på is, så det höll sig fräscht.

När vi gick runt och tittade så berättade försäljarna om de olika sorterna – det blev en slags thai-version av sushi med de fiskarter som fiskebåtarna kommit i land med tidigare på dagen. En kvinna berättade att hennes man var fiskare, och att de tillsammans kommit på flera egna kombinationer av grönsaker och fisk att fylla sina hemmagjorda små bitar med. De bjöd på betydligt fler nyheter än vårt sushihak hemma i Sverige... För att inte tala om priset, som inte blev mycket dyrare än om vi köpt en phad thai i en av gatukioskerna. Vi struntade i den fina restaurangen vi varit på väg till och plockade ihop varsin sushimiddag istället. Med varsin stor matlåda gick vi och satte oss på stranden och åt. Det var jättegott!

Visst ska man alltid vara försiktig med gatumat, särskilt i varma länder, men på den här lilla torgplatsen bakom Big C hanterade de maten bra och vi kan varmt rekommendera ett besök – både för den ovanliga upplevelsen och den goda smaken.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021