I Buddhas Fotspår

I Buddhas Fotspår

Vi skulle fira min 40-årsdag i Thailand för ett par år sedan. På själva födelsedagen bestämde jag att hela familjen (man och tre barn) skulle besöka Wat Tham Seua, ett välkänt tempelområde utanför Krabi.

Sagt och gjort, vi tog bussen hela vägen dit och min förväntan var stor när vi klev in i tempelområdet. Den heliga platsen låg uppe på ett berg så vi började klättra uppför 1237 branta trappstegen. Vi fick med oss en hund som följde med oss hela vägen upp och hela vägen ner för de branta trappstegen.

Till en början var vi lite avvaktande mot hunden, men allt eftersom tiden började vi acceptera att hunden faktiskt följde med oss och till och med väntade in oss när vi var tvungna att pausa. Det var höga trappor och det tog runt 30 minuter att gå brant uppför med olika former av trappräcken som stöd. Vi mötte andra turister som hejade på och uppmuntrade oss att fortsätta. Väl däruppe var vi dyngsura av svett, men när vi väl hämtat andan och druckit av vattnet som fanns där uppe väntade en fantastisk utsikt över trädtopparna och den gyllene Buddhan var mäktig att se.

Runt omkring den heliga platsen hade man tänt rökelser som låg och pyrde lite varstans. Nervägen gick lättare, vårt hundsällskap gjorde precis som på uppvägen, stannade till och väntade in oss när vi inte hängde med i hans takt.

Väl nere på tempelområdet igen försvann vår nyvunna hundkompis för att en stund senare komma tillbaks med en annan hund i släptåg. De var med oss en stund, inte närgånget utan mer försiktigt nyfiket men sedan stack de iväg inom tempelområdet. Det kändes nästan lite sorgligt att bli av med vår nyvunna hundkompis.

När vi skulle åka tillbaks till Krabi igen visade det sig att det inte gick någon buss från hållplatsen. Det gick inte någon buss överhuvudtaget. De enda som fanns att fråga var några tjuriga munkar som inte ville ha med några turister att göra, så efter ett tag började vi bli oroliga för hur vi skulle komma därifrån. Det gick inte att gå tillbaks direkt.

På parkeringsplatsen började vi prata med en engelsman som erbjöd skjuts tillbaks i sin pick-up. Vi trängde ihop oss i bilen och på flaket och han och hans fru körde oss tillbaks medan vi fick höra om deras liv i Thailand. Han arbetade som lärare och berättade om att han som lärare hade helt andra krav på sig i Thailand än i England.

Vi behövde inte betala någonting för liften utan de önskade oss fortsatt trevlig semester.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021