På äventyr i Krabi

På äventyr i Krabi

På väg från Khao Lak till Krabi kör vi genom djungeln. Denna natur som finns utanför bilfönstret ser ut som något man bara sett på film. Och detta är på riktigt.

Vi ser gummiplantage, där små skålar sitter fast på stammarna och det rena gummit droppar ner i skålarna. Vi stannar vid en av dessa plantager för att titta på vad de gör av detta rena gummimaterial.

Framme i Krabi tar vi oss till stranden och vi har fått reda på att vi ska gå åt vänster, bort emot en bergvägg. Där lever en koloni av apor. Vi får lov att se dom livs levande i sina naturliga omgivningar. Många av de andra turisterna matar aporna med små söta goda bananer.

På väg tillbaka på stranden bestämmer vi oss för att få vars en thiamassage. Det finns hur många massörer som helst. De har ett golv av bamburör och ett tak som är klätt med palmblad, men inga väggar. Vi väljer en av dessa och lägger oss båda två tillrätta för att få massage. Skönt, trodde jag, men det var både skönt och gjorde skönt ont. Jag hör hur maken plötsligen gapskrattar, hans massör masserar på insidan av hans lår. Jag ser hur hans massör undrar vad hon har gjort för fel. Men vi bara skrattar båda två åt situationen.

Nu behöver vi gå till hotellet för att ta en dusch innan vi ska gå ut och äta. Då får vi uppleva något fantastiskt vackert. På stranden hade man satt upp en båge av vita orkideer, och genom denna båge går en brud fram till sin blivande make på stranden när solen är så sakteliga är på väg ner i havet. Vilken vacker bild för detta par att ta med sig i sitt fortsatta liv tillsammans.

Lika vackert som vädret är just då, lika fort börjar det regna. Och det är inte bara lite regn, det är en störtskur. Vi ska ta oss hem till hotellet och börjar gå, vi blir helt genomblöta. Det finns inte en plats någonstans under någon markis så lågt jag kan se. Jag hoppar från trottoaren rakt ner i vattnet som forsar fram i gatkanten. PLASK! Så kul! Maken hoppar i också. Plask. Vi springer, hoppar fram i vattnet och har bara så roligt.

Hemma på hotellet tar vi av oss våra genomblöta kläder och skrattar gott åt det hela. Vi skrattar fortfarande när vi pratar om vår dag i Krabi.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021