Tiger Cave Temple - Krabi

Tiger Cave Temple - Krabi

En kortare bilfärd i nordostlig riktning från Krabi ligger det välkända Tiger Cave Temple. Templet ses av buddisterna som en av de heligaste platserna i området, men är kanske för turisterna mest känt för det stora antal trappsteg som leder upp till den väldiga buddhastatyn på bergets topp – närmare bestämt 1272 stycken.

Det är inte bara lokalbefolkningen och turisterna som besöker Tiger Cave Temple i Krabi, området är också känt för sina många apor som orädda rör sig mitt bland besökarna. Medan man samlar kraft inför den långa färden uppför alla trappor är det populärt att ta kort på de lekfulla aporna, som är vana vid alla turister och därför går lätt att komma nära. Det gäller dock att hålla hårt i sina saker och vara försiktig, då man annars riskerar att bli av med det man har i händerna.

Vid foten av berget ligger själva templet som gett platsen dess namn, där det bland annat sägs finnas ett tassavtryck från en tiger på bergets vägg inne i templet. Namnet kommer också från berättelsen om en munk som satte sig för att meditera på platsen, och under sin meditation hörde tigrar ryta runt omkring sig.

På bergets topp vid tempelområdet finns en stor, gyllene buddhastaty som blickar ut över landskapet, och hit kommer man endast genom att gå upp för de över tusen små trappsteg som löper längst med berget. Turen upp för trapporna kan vara ganska krävande, men stämningen är trots detta god längst med vägen och kommentaren ”du är snart där!” hörs ofta glatt från besökarna som är på väg ner. När man väl kommer upp på toppen av berget har man en fantastisk utsikt över det mer flacka landskapet på ena sidan och de grönklädda bergen på andra sidan, och även de mindre trappavsatserna på väg upp på berget erbjuder en fin utsikt.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.3/5 Röster: 19

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021