Thailands öar

Det finns ett stort utbud av öar i Thailand, allt från stora öar som Phuket och Koh Samui med egna flygplatser, till små paradisöar som Koh Mook och Koh Kradan som endast har ett fåtal hotell. Oavsett vad du är ute efter så erbjuder Thailands öar något för alla och på den här sidan har vi samlat information om Thailands öar så du kan välja rätt ö för dina behov.

Thailands största öar

Mysiga öar i Thailand

Populära öar bland barnfamiljer

Öarna i Thailand med bäst nattliv

Öarna i Thailand

Thailand har flera populära öar runt om i landet där majoriteten ligger i sydvästra Thailand. Här hittar man bland annat Phuket, Phi Phi Island, Koh Lanta, Koh Mook, Koh Kradan och Koh Lipe.

En av anledningarna till att just denna del av Thailand blivit så populärt är att det går att flyga både till Phuket och Krabi från Sverige. Det gör att resan från flygplatsen till hotellet minskar betydligt jämfört med andra öar som till exempel Koh Samui och Koh Chang.

Vilka öar ska man besöka i Thailand?

Phuket och Koh Samui är bäst att besöka om man vill ha störst utbud av restauranger, aktiviteter och nattliv. Medan öar som Koh Lipe, Koh Phangan och Koh Chang passar bättre för den som vill ha en lugn och avslappnad semester.

Rent generellt kan man säga att ju lägre bort man tar sig från de internationella flygplatserna i Thailand ju lugnare atmosfär har öarna. Anledningen är helt enkelt att de flesta väljer ett resmål som ligger nära flygplatserna för att undvika att spendera semestern med att ta sig mellan flygplatsen och hotellet.

Mer om Thailand