Om destinationthailand.nu

Destinationthailand.nu är en reseguide om Thailand som låter sina besökare vara med och påverka innehållet i form av betygsystem och möjlighet att skicka in sina egna erfarenheter om landet. Förhoppningen är att detta ska ge bättre bild av Thailand än om vi bara skrivit utifrån våra egna referenser.

Sidan har både en hotellbokning och sökmotor för flygbiljetter, värt att notera är att priserna inte påverkas av detta utan är samma som man om surfat in direkt på sidan och gjort sin bokning. Visionen är att detta ska underlätta för våra besökare när de ska resa till Thailand och känns som ett trevligare sätt än att ha annonser på sidan.

Bakgrunden

Efter att kommit hem från sin resa i Thailand och Australien beslöt sig Erik att skapa en blogg med reseberättelser om Thailand. Anledningen var att han tyckte att andras resenärers erfarenheter hade haft en mycket större påverkan på hans resor än ren information om länderna han besökt. Efter att ha fått mycket positiv feedback från sina besökare beslöt sig Erik att satsa på sidan och utveckla den vidare, fortfarande med visionen om att personliga erfarenheter skulle ligga i fokus.

Sagt och gjort, i januari 2014 tog han med sig sin flickvän på en tre månaders lång resa till Thailands alla hörn. Från Koh Kood i öst till Golden Trangle i norr, Koh Lipe i söder och Khao Lak i väst.

”Hade vi vetat vad vi gav oss in på hade vi nog aldrig genomfört resan. Vi besökte 25 destinationer, 85 stränder och tog över 40 000 bilder under de 94 dagarna vi var i landet. Det mest anmärkningsvärda är att vi hade sol under hela resan utom ett par dagar på Phi Phi Island!”

Vem är Erik Westergård?

Erik är 27 år och bor i Norrtälje. Han kombinerar studier vid Blekninges tekninska högskola med arbete hos Roslagsjärn Med Färg. Intresset för att resa har funnits där hela livet och som tjugoåring beslöt sig Erik att flytta ner till Nice för att söka jobb. Sedan dess har det blivit flera utlandsresor till bland annat Frankrike, Thailand och Australien.

”Jag kände tidigt att jag gillade att resa. För mig handlar resandet mycket om mötena med andra resenärer och deras erfarenheter. Oftast är folkväldigt öppna och tillmötesgående när de reser vilket öppnar upp möjligheter att träffa nya vänner.”

© Destinationthailand.nu 2012-2020