Cartoon Network Amazone Park

Cartoon Network Amazone Park

En bit utanför Pattaya ligger Cartoon Network Amazone Park, vilket är en av Thailands största vattenparker och den första vattenparken i världen som har temat Cartoon Network. Här finns ett stort antal attraktioner i form av bland annat vattenrutschbanor, och om man vill kan man också hälsa på de kända karaktärerna från Cartoon Network under sitt besök i parken.

Omkring 20 minuter från Pattaya och två timmar från Bangkok ligger Cartoon Network Amazone Park, som är en av de största vattenparkerna i hela Thailand. Vattenparken öppnade under 2014, och blev då den första vattenparken i världen med temat Cartoon Network.

Cartoon Network Amazone Park är indelad i tio olika zoner, däribland tre zoner med vattenrutschbanor. I Adventure Zone finns tre attraktioner; Jake Jump, Banana Split och Rainfall Rainicorn, alla inspirerade av karaktärer från Adventure Time och Johnny Bravo. För att utföra dessa aktiviteter måste man vara minst 120 cm lång.

I Omniverse Zone, vilket är den största zonen, finns sex olika vattenrutschbanor som alla har inspirerats av den tecknade serien Ben 10. Här finns de mest branta och snabba vattenrutschbanorna i hela parken, och här måste man vara 120 cm eller 130 cm lång för att få åka och vissa attraktioner har också en viktgräns. En av de mest populära attraktionerna här är The Goop Loop, där man får falla 12 meter rakt ner i en vattentunnel som sträcker sig i 360 grader.

I zonen Mega Wave finns en stor pool med vågor, och i Surf Arena får man prova på olika typer av surfing. Om man vill ha en lite mer avkopplande stund kan man ta sig till zonen Riptide Rapids, där man långsamt åker fram i sin badring i en 335 meter lång bassäng som går runt zonerna Adventure Zone och Omniverse Zone. I vattenparken fick också en zon för mindre barn, Cartoonival, där det bland annat finns flera vattenrutschbanor och fontäner anpassade för barn från tre år.

Under hela dagen sker flera uppträdanden i parken med de olika Cartoon Network-karaktärerna, såsom Johnny Bravo, Powerpuff Girls och Ben 10, och man får också chans att hälsa på dem om man vill. När man blir hungrig kan man ta sig till Cartoon Network Amazone’s Foodville, som har ett brett utbud av mat och dryck samt snacks och efterrätter. I parken finns också en butik där man kan köpa souvenirer med Cartoon Network- tema.

I området finns flera badvakter, och det finns också flytvästar att låna vid vissa aktiviteter. När man går in i parken får man ett elektroniskt vristband som man kan använda bland annat för att köpa mat och dryck på området och för att öppna sitt värdeskåp. Att hyra ett värdeskåp under dagen kostar 300 baht. Vristbandet kan också användas för att ta kort i samband med de olika aktiviteterna.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.5/5 Röster: 2

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2020